Roliga Prylars grundare om att göra en exit

Vi rapporterade häromveckan hur nätbutiken Roliga Prylar satsar mot 100 miljoner med ny ägare. Dan Nilsson som grundat Roliga Prylar berättar nu om det känslomässiga i att göra en exit, dvs att sälja.

Till Sydsvenskan berättar Dan Nilsson, som även grundat Ehandel.se, om hur han strävat efter att sälja en av sina webbutiker i elva år. Det ska dock primärt handla om att få en extern validering på att det man byggt upp är något bra.

Annons

– Den största lärdomen på sista tiden var när mitt företag blev uppköpt. I tio, elva år har jag strävat efter att göra exit, att sälja. Som entreprenör saknar man en chef, någon som säger "bra gjort", men att få en exit är en extern validering av att det man gjort är bra. Jag räknade med att jag skulle känna mig nöjd med mig själv. Men jag har nog aldrig känt ett sådant antiklimax som när jag skrev på pappren och fick pengarna. Jag kände tillfredsställelse i tjugo sekunder och sedan kände jag bara fortsätt jobba, fortsätt väx, säger Dan till Sydsvenskan.

Efter att Dan gjort sin första exit ska han tydligen ha fått världens insikt. Mer om detta och hur Dan avskyr kommersialism hittar du i Sydsvenska Dagbladets artikel: ”Jag har en jävel på axeln”.

Annons