RoyalDesign köper Rum21 för 68 miljoner kronor

CDON Group meddelar idag att de säljer av sin inredningsbutik Rum21 till konkurrenten RoyalDesign. Köpesumman ska ligga på 68 miljoner kronor.

RoyalDesign, som delägs av riskkapitalbolaget eEquity, kommer ta över CDON Groups nätbutik Rum21. En inredningsbutik som e-handelskoncernen förvärvade 2011.

Ett avtal har nu ingåtts om försäljning och vid övertagandet, som ska ske den 27 maj, kommer 61,5 miljoner av totalt 68 miljoner betalas ut av RoyalDesign, resten betalas ut senare under året.

Annons

I transaktionen överför Rum21 samtliga tillgångar, avtal, anställda samt förpliktelser som utgör Rum21:s verksamhet. Rum21 omsatte cirka 90 miljoner kronor 2013 och redovisade ett rörelseresultat på minus 1,5 miljoner. Idag driver Rum21 de nordiska nätbutikerna Rum21.se, Room21.no, Room21.dk och Room21.fi.

– Rum21 förvärvades av gruppen för tre år sedan och har sedan dess växt kraftigt och etablerat sig som en ledande nätbutik för inredning och designmöbler i Norden. Vi nu står i begrepp att lämna över stafettpinnen till den nya ägaren Royal Design. Rum21 och Royal Design kompletterar varandra väl och tillsammans står butikerna starka och bättre rustade att fortsätta utveckla den spännande heminredningsmarknaden på nätet, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group.

Beräknas omsätta 400 miljoner

RoyalDesign har den senaste tiden expanderat rejält och speciellt i den fysiska världen där man bland annat tagit över delar av Cerveras verksamhet, samt öppnat flera egna fysiska butiker. Bolaget grundades 1999 och har idag 65 anställda och beräknar omsätta 240 miljoner kronor innevarande verksamhetsår.

– Rum21.se är en mycket välskött och snabbt expanderande verksamhet som perfekt passar in i vår strategi och vision om att vara det kompletta och självklara heminredningskonceptet för design- och möbelkonsumenten i hela Norden och det ska bli mycket inspirerande att utveckla båda dessa affärsområden parallellt. Tillsammans kommer RoyalDesign.se och Rum21.se direkt bli helt marknadsledande inom design, möbler och heminredning på nätet med en beräknad total omsättning i år på mer än 400 miljoner kronor, säger Hans Bengtsson, VD i Royal Design Group.

CDON Group meddelar att de med försäljningen vill få ett tydligare fokus på deras större innehav. RoyalDesign ska idag ha över 70 000 produkter ifrån mer än 180 varumärken inom design och inredning.

 

Källa: Press

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!