Rugvista i samarbete med Tradera – lanserar marknadsplats

"Ett uttryck för vår cirkulära ambition".

Rugvista vill ge andrahandsmarknaden chansen och inleder därför ett samarbete med Tradera. Ett samarbete som innebär att bolaget dels kommer att kunna sälja mattor som använts vid fotograferingar, eller som har smärre avvikelser och skönhetsfel.

Allt kommer att ske på en marknadsplats som fått namnet Rugvista Re.Use.

Annons

Hållbarhet är en grundläggande del av Rugvistas verksamhet och strategi och vi designar mattor som ska stå sig över tid och genom trender. Vi erbjuder till exempel kollektioner med mattor tillverkade av naturliga hållbara material, men även restaurerade äldre mattor. Satsningen på Rugvista Re.Use, som vi gör tillsammans med Tradera, är ytterligare ett uttryck för vår cirkulära ambition, säger Patricia Rajkovic Widgren, Chief Organization & Sustainability Officer på Rugvista, i ett uttalande.

Dessutom bjuder Rugvista på kostnaden för att publicera annonser. Den som vill sälja sin Rugvistamatta på Tradera slipper alltså den kostnaden.

Vi hoppas med denna satsning kunna inspirera våra kunder till att ge sina mattor en andra chans i ett nytt hem. Samarbetet med Tradera skapar möjligheter till en mer cirkulär och hållbar konsumtion, säger Patricia Rajkovic Widgren.

Satsningen lanseras i dag, den 8 december på Tradera.

Vi tycker det är mycket positivt och en viktig signal att Rugvista, som är Sveriges största e-handlare av mattor, uppmuntrar sina kunder att ta tillvara på det som redan finns, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Annons