Rusande träningstrend i e-handeln – ”anmärkningsvärd ökning”

Nu skjuter priserna i höjden.

Vad gör svenskarna för att hålla formen när man bör hålla sig borta från gymmen? Tränar hemma förstås. Nu visar siffror från Pricerunner att efterfrågan på gymutrustning och träningsmaskiner för hemmabruk har tredubblats bara sedan oktober.

Det är en anmärkningsvärd ökning. Den här tiden på året är alltid en stark säsong för träningsredskap, då svenskarna vill komma igång med träningen när det nya året börjat, men så här starkt intresse för träningsmaskiner och träningsprodukter har vi inte upplevt tidigare, säger Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner.

Annons

Men det är inte bara muskelmassan som ökar ute i stugorna, utan även priserna på lagerhyllorna i takt med det skenande intresset.

Den som tänker haka på trenden med att skaffa sig ett hemmagym bör skynda sig att kolla utbudet. Suget efter egen gymutrustning är så pass stort nu att tillgången inte längre matchar efterfrågan. Vi ser att det kommer att bli höjda priser som en följd då blir det ännu viktigare att hålla koll på priserna för att kunna göra det bästa köpet, säger Nicklas Storåkers.

Frågan är nu vad den nya hemmaträningstrenden får för effekter långsiktigt på gymmen. För frågar man Pricerunners vd är den här för att stanna.

Träningsbranschen är en av flera branscher som nu omvandlas i snabb takt som en följd av den rekordsnabba digitaliseringen i coronapandemins spår.

"Efterfrågan har femdubblats"

Och när man tränar vill man förstås ha koll på sina framsteg. Så en kategori som verkligen sticker ut ur mängden är personvågar, som rusat något ofantligt de senaste månaderna. Eller kanske rör det sig helt enkelt konsumenter som undersöker om de själva behöver hoppa på hemmagymstrenden.

Efterfrågan på personvågar har femdubblats jämfört med förra året. Det ser med andra ord ut att vara hög tid för hemmajobbarna att dra på sig träningsskorna och köra ett pass eller två för att komma tillbaka i form igen, säger Nicklas Storåkers.

De mest populära träningsprodukterna:

Fitness:
1. Dumb bells 20 kg – handvikter
2. Barbell set 195 kg
3. Stepbräda
4. Yogamatta
5. Skivstångsset 120 kg

Annons

Träningsmaskiner:
1. Mater Fitness T25 – löpband
2. Motionscykel
3. Stakmaskin/skidmaskin
4. Roddmaskin
5. Spinningcykel

Annons