Rusta rullar ut ellastbil – för att nå målet: ”Teknik i världsklass”

"En av Sveriges första i sitt slag".

Rustas arbete för en mer hållbar logistikkedja rullar vidare. Lågprisjätten har ett uttalat mål att vara klimatneutrala i hela värdekedjan till 2045, och för att nå dit kryddar man nu sin satsning med en ny eldriven lastbil.

Den 24 meter långa lastbilen är 100 procent eldriven, och kommer att möjliggöra dagliga utsläppsfria transporter mellan Rustas centrallager i Norrköping till Rustas varuhus i Stockholm och Mälardalen.

Annons

Arbetet för att sänka klimatpåverkan pågår kontinuerligt i alla delar av verksamheten. Investeringen i en eldriven lastbil som möjliggör utsläppsfria transporter är en viktig milstolpe i det arbetet, skriver Rusta i ett pressmeddelande.

Störst och först

Lastbilen, som är av modell Volvo FH 6x2 Electric, kommer vid full drift göra en förväntad CO2 besparing på cirka 116 000 kilo per år. Enligt Rusta är den en av Sveriges största eldrivna lastbilar i sitt slag.

Satsningen görs i samarbete med Alltransport i Östergötland AB.

Vår nya eldrivna lastbil är en av Sveriges första i sitt slag och vi på Rusta är stolta över att minska vår klimatpåverkan med ny teknik i världsklass. Det är också är ett viktigt steg i vårt arbete för att uppnå vår hållbarhetsvision, säger Göran Westerberg, vd för Rusta.

Annons