Rusta ska öppna 15 nya varuhus – fyra redan i vår

"Investerar i långsiktig tillväxt".

Den numer noterade lågprisjätten Rusta expanderar för tillväxt. I dag öppnade man varuhus nummer 209 och det tog plats i Sala. Men det var bara början på en premiärtät vår för varuhuskedjan.

Den 10 april slår man upp portarna i Slitu i Norge, samt i Oulou-Kaakkuri i Finland. Den 24 april är det sedan öppningsdags för ett nytt varuhus i Hyllinge hemma i Sverige.

Annons

Under de kommande 12 månaderna planerar Rusta att öppna omkring 15 nya varuhus, inklusive de fyra som är planerade till våren. Utöver dessa finns ytterligare ett antal etableringslägen, som är aktuella för möjliga öppningar inom de kommande 24 månaderna. Rusta fortsätter att investera i långsiktig tillväxt på samtliga marknader i linje med den strategi bolaget haft under många år, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kedjan har också varit mycket framgångsrika på börsen sedan noteringen, efter att ha visat upp starka papper i kombination med stor expansionsvilja.

Aktien handlas i skrivande stund till 81 kronor, att jämföra med introduktionskursen på 45 kronor i mitten på oktober 2023.

Annons