Rustar för anstormning på Black Friday – öppnar ny terminal

Hemleveranserna rusar.

Det väntar en hektisk Black Week för e-handlarna och kanske inte minst logistikbolagen, som ska hantera alla försändelser. Precis lagom till shoppingrusningen öppnar Bring en till terminal i Västberga i Stockholm helt dedikerad till hemleveranser i storstadsområdet.

Vi har ju sedan tidigare en stor terminal i Västberga och vi ser att med den ökning vi har nu på paketsidan med hemleveranser, så får vi inte plats där vi är i dag. Särskilt med pandemin, som har tagit utvecklingen tre år framåt i tiden, säger Tobias Åbonde, nordisk ansvarig för hemleveranser på Bring, till Ehandel.

Annons

Det var perfekt tajming också. Det har varit lite stress med att komma igång lagom till Black Friday, men tidsplanen har hållit. Vi har bara lite målarjobb kvar, men produktionen är igång, fortsätter han.

Den nya terminalen ligger bara ett stenkast bort från den större. Den kommer att nå 2,3 miljoner mottagare och ha leveranser alla dagar i veckan. Den kommer även att täcka Same Day-leveranser i området. Och den kommer minst sagt lägligt.

Vi är redan uppe på de nivåerna som vi hade som peak under förra året. Det började redan i våras när coronasituationen tog vid. Vi förväntar oss också ytterligare ökning, framför allt nu med de hårdare restriktionerna. Men hittills har vi haft över 250 procent fler hemleveranser i år jämfört med samma period förra året.

Många uppger att det är oerhört svårt att göra en prognos för årets Black Week. Finns det någon oro för att ni inte ska hinna med det tryck som kan uppstå?

Vi har förberett oss länge på den anstormning som kommer. Framför allt har vi planerat tillsammans med våra kunder vad de tror om sina prognoser och sen har vi sett hur vi kan bemöta det genom att utöka leveranser till helger, men också med fordon och terminaler. Men det är klart att ingen vet exakt vad allt kommer att landa på.

Den nya terminalen mäter 1100 kvadratmeter och har ett 5000 kvadratmeter stort uteområde. Man har även utökat med 40 laddstationer för elbilar, vilket gör att man nu är uppe i 70 stycken totalt. Samtliga hemleveranser från terminalen ska nämligen vara utsläppsfria alternativt fossilfria.

Det här är ju endast en utökning för Stockholmsområdet, kan det bli nya terminaler även på andra platser?

Det kan det absolut bli. Vi flyttade till exempel till en ny terminal i Göteborg för två år sedan för att klara ny tillväxt. Men med den volymen och den så pass stora tillväxten som vi har i Stockholm just nu, så behövde vi helt enkelt utöka där, säger Tobias Åbonde.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!