Rustar för paketrekord – här är PostNords stora sommarplan

Över tusen sommarvikarier på väg in.

Även om Black Friday och julen brukar stå för den absolut mest hektiska säsongen i e-handelslogistiken, ligger inte sommaren långt efter. För andra året i rad förbereder sig PostNord för en hektisk sommar med fler leveranser till bland annat öar och landsbygd.

Förra året ökade antalet e-handelsleveranser hos logistikföretaget med 45 procent i juli månad, vilket PostNord kopplar till att ovanligt många stannade i Sverige under semestern. Det här året har redan visat på tydliga ökningar i e-handelsflödena och mycket tyder alltså på att trenden fortsätter i juli och augusti.

Annons

Eftersom det ser ut som att det fortsatt kommer att vara restriktioner under sommaren, om så något lättade, väntar vi oss att många kommer att vända sig till e-handeln även framöver, men nu kanske från stranden eller sommarstugan. I och med att det är semesterperiod även hos oss har vi bland annat tagit in över 1000 sommarvikarier, vilket är en otroligt viktigt resurs för att klara dessa volymer, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på PostNord.

Utöver att ta in sommarvikarier har företaget placerat ut paketboxar och överväger dessutom tillfälliga ombud.

Det är roligt att se att e-handeln har nått till fler målgrupper och även till större delar av landet. Under sommaren kan vi se en ökning av leveranser till landsbygd, öar och skärgård, något som var väldigt tydligt under förra året.

LÄS ÄVEN: PostNord slår till med 12 500 boxar - ny rond i skåpkriget

Annons