Rustas system tillbaka efter attacken – då kan e-handeln öppna

"Lyckats återuppbygga skadade system och återställa all väsentlig data".

Hackerattacken mot hostingleverantören Tietoevrys datacenter drabbade flera stora handlare. Men de som verkar ha tagit största smällen är Rusta.

Medan övriga drabbade haft sina system och sin e-handel uppe igen har Rusta stått utan både hemsida och webbutik ett längre tag. Men i dag meddelar lågpriskedjan att allt nu är återställt och fungerar igen, nästan en månad efter attacken.

Annons

Rustas it-system har succesivt återställts och driftsatts under de senaste två veckorna. Rusta har lyckats återuppbygga skadade system och återställa all väsentlig data, skriver de i ett pressmeddelande.

Systemen för logistikkedjan ska ha varit igång i en vecka nu och därför ska det inte vara någon fara för tillgängligheten på varor inför sommarsäsongen.

E-handeln på gång igen

Dessutom ska samtliga kassasystem också fungera som normalt igen.

Noterbart är dock att hemsidan åter är igång, men att e-handeln ännu inte är öppnad. Det ska det dock bli ändring på mycket snart.

Rustas hemsida är tillgänglig på samtliga marknader och e-handeln förväntas driftsättas under veckan, skriver de.

Vad störningarna har kostat exakt i kronor och ören vill man dock inte säga i dagsläget. Man skriver att man håller på och räknar i detta nu vilka effekter det kommer att ha på det fjärde kvartalet.

Annons