Rutinerat namn tar över Cervera – nya VD:n presenterad

"Ett fantastiskt företag".

Efter att Cervera köptes av norska Home Brands-koncernen har det stuvats om i toppen av bolaget. Nu har man fått en ny vd på plats, efter att koncernchefen fått täcka upp sedan december förra året. Valet föll på Hans Redig Bolin, som varit med och lett Cervera sedan 2013 - nu senast som CFO.

Cervera är ett fantastiskt företag med ett starkt och omtyckt varumärke i ryggen och med otroligt engagerade medarbetare. Jag är både ödmjuk och stolt över att få leda vår fortsatta tillväxtresa tillsammans med våra nya ägare, ledningsgruppen och alla övriga medarbetare, säger han om att axla vd-rollen.

Annons

Och med gedigen erfarenhet inom både logistik och IT hos Cervera, så lär han komma väl till pass då runt 40 procent av omsättningen kommer från onlinebenet.

Med Hans gedigna kompetens och erfarenhet av bolaget är vi övertygade om att vi har rätt ledare för att fortsätta bolagets positiva tillväxt, både i Sverige och internationellt, med en hållbar lönsamhet, kommenterar Odd Sverre Arnøy, koncernchef på Home Brands.

Cervera har vuxit kraftigt de senaste två åren och omsatte 1,5 miljarder förra året. Däremot har lönsamheten tagit sig en törn på grund av "ökade kostnader generellt".

LÄS ÄVEN: Cerveras VD hoppar av: "Har i dag valt att säga upp sig"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!