Så blir e-handlarens nya jättelager: ”Toppklass”

"Stärker vår position".

Bokjätten Adlibris har haft sitt lager i uppländska Morgongåva sedan starten 1997. Bolagets medgrundare Pär Svärdson, som i dag driver Apotea, sålde dock av sin andel till Bonnier i början av 2010-talet.

Nu ska Adlibris bygga ut och uppdatera sin logistikanläggning rejält. Målet är att den nya delen ska stå färdig till 2025. Totalt blir lokalen 17 000 kvadratmeter stor. Själva tillbyggnaden ökar lokalytan med runt 11 000 kvadratmeter.

Annons

Satsningen på vår nya logistikanläggning i Morgongåva gör att vi blir ännu bättre på att erbjuda kunderna en leveransupplevelse i toppklass. Investeringen stärker vår position som en av de ledande e-handlarna och den största bokhandeln i Norden, kommenterar Jonas Karlén i ett pressmeddelande.

I den nya delen ska det installeras modernare lösningar för sortering med högre automationsgrad än tidigare, framgår det. Bokjättens logistikflöden kan därmed effektiviseras ytterligare, och kapaciteten ökas under högsäsongen – alltså under Black Week och den efterföljande julhandeln. Anläggningens el ska genereras av solceller på taket.

"Går långt tillbaka i tiden"

Adlibris skrev tidigare i veckan på ett tioårigt hyreskontrakt, med uthyraren Morgongåva Företagspark.

Vårt samarbete med Morgongåva Företagspark och Heby kommun går långt tillbaka i tiden. Det har varit ett väldigt givande partnerskap, vilket gör att vi känner oss glada och trygga med att fortsätta satsa i Morgongåva. Det är en ort som har bidragit till Adlibris framgångar genom åren, kommenterar bokjättens vd Jonas Karlén.

Morgongåva Företagspark AB är ett dotterbolag till Domarbo Skog AB som ägs av familjen Anders Wall. Företagsparken omfattar närmare 125 000 kvadratmeter lokalyta inom e-handel. I parken återfinns även bland annat Apoteas 40 000 kvadratmeter stora lager.

Annons