Så blir nya Svensk Digital Handel – ”vi kraftsamlar”

Vill stärka e-handlarnas röst i Bryssel.

Svensk Digital Handel stöps om. Enligt ett förslag från styrelsen ska föreningen upphöra, samtidigt som Svensk Distanshandel, dotterbolaget till Svensk Handel, tar över namnet och verksamheten om allt går som planerat. Tanken är att ena all handel under ett och samma paraply, alltså Svensk Handel, och på så vis ska e-handlarna få en ännu starkare röst.

Vi kraftsamlar och kommer att med Svensk Handels resurser kunna accelerera den näringslivspolitiska agendan även i Bryssel. De flesta nya regler och förordningar som e-handeln har att förhålla sig till kommer därifrån, säger Freddy Sobin, ordförande för Svensk Distanshandel, till Ehandel.

Annons

Här har Svensk Handel bra mycket fler resurser och gedigen kompetens och erfarenhet, som vi till viss del saknat tidigare, fortsätter han.

LÄS ÄVEN: Svensk Digital Handel görs om - integreras i branschorganisationen

E-handlarnas intressen ska nu alltså kunna värnas i allt större utsträckning både på nationell och europeisk nivå, om den nya organisationen godkänns av medlemmarna.

Hela styrelsen är enade i det här förslaget och de medlemmar vi talat med ser positivt på det också, berättar Freddy Sobin.

Vilka förändringar kommer medlemmarna konkret att se?

Vi har till exempel inte haft någon näringspolitisk expert tidigare inom ramen för vår verksamhet. Där har Svensk Handel en hel avdelning. Normalt sett har de även ett Brysselkontor, så vi får en närvaro vi saknat för att jobba med full kraft i de näringspolitiska frågorna.

Han berättar även att det funnits en tanke om en sammanslagning tidigare och med det förändrade läget i omvärlden och e-handeln på stark frammarsch finns det all anledning att smida medan det digitala järnet är varmt.

Kunderna idag talar inte om e-handel och fysisk handel, utan om handel. Precis som alla bolag som vill vara kundorienterade vill vi också organisera oss på ett sätt som motsvarar hur kunden tänker. Pandemin har förstås accelererat den här processen, det är ett gyllene tillfälle att kraftsamla och göra gemensam sak, avslutar Freddy Sobin.

Annons

LÄS ÄVEN: Svensk Distanshandel och Svensk Handel har slagit sina kloka huvuden ihop

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!