Så kommer du igång med 3PL

Vad är egentligen tredjepartslogistik (3PL)? Och hur kommer jag igång? Elon Business har tagit fram en guide som ger dig svaren.

Elon Business, med affärsområdet Logistics & Services, driver logistiken för några av Nordens ledande konsumentaktörer. Exempelvis mobiloperatören Halebop och tv-distributören Allente. Deras produkter skickas från samma lager i Kalmar till mottagare i hela Norden. Varje dag, året om.

Läs mer här och ladda ner guiden.

3PL (kallas också för TPL ibland) är en förkortning för tredjepartslogistik, vilket innebär outsourcing av logistikfunktioner till en extern leverantör. 3PL-leverantörer tar hand om en rad olika uppgifter inom logistik, inklusive transport, lagerhantering, orderplockning, emballering och fraktplanering.

– Vi har hjälpt ett antal från kunder inom e-handelsbranschen som vuxit ur sitt garage pga av att deras business vuxit och nu vill man fokusera på det man är bra på, det vill säga försäljning och kunderna. Vi sköter då allt annat bakom kulisserna som gör att kundupplevelsen blir optimal, säger Ola Schwarz.

Matilda Wallergård jobbar som 3PL warehouse manager på Elon Group och hon har följt utvecklingen under alla år hon jobbat i branschen.

– I takt med att e-handeln har utökats senaste åren har många sökt 3PL som en lösning för dem, de vill inte hantera ett eget lager. Istället vill de flesta e-handlare fokusera på att sälja, och hitta nya marknader, säger hon.

Elon Business har tagit fram en guide som ger dig en introduktion till tredjepartslogistik. Samt en checklista för att komma igång.

Läs mer här och ladda ner guiden.

Advertisement