Så lär du dig se skillnad på boxar och boxar

En blå leveransbox, en gul leveransbox, en turkos leveransbox och en röd leveransbox– många är de varianter av transportörsegna leveransboxar som trängs i gallerior och butiker runtom i Sverige. Det finns dock en leveransbox som skiljer sig från mängden (nej, det är inte färgen som särskiljer det från alla andra) och som gör den till ett överlägset val för både konsument och e-handlare. Längst ner i artikeln får du reda på vilken!

Det är mycket att ta ställning till när du ska välja logistikpartner till din e-handel. Fraktalternativen i din checkout ska ju bidra till att öka konverteringen! Under de senaste åren har fraktalternativen blivit allt fler – traditionella ombudsleveranser och smidiga hemleveranser har fått sällskap av ett stort utbud av olika leveransboxar. Men vilken leveransbox är bäst för din e-handel?

För att komma fram till svaret behöver vi först lära oss vad skillnaden är mellan boxar och boxar. Här har vi listat några saker som kan hjälpa till vid valet av logistikpartner när det gäller leveransboxar:

1. Tillgänglighet: För dig som vill underlätta konsumentens vardag och som samtidigt vill säkerställa snabb upphämtning av leveransen kan det vara klokt att fundera över var leveransboxarna är placerade och också vilka tider de finns tillgängliga för konsumenten. Många leveransboxar är placerade i gallerior eller butiker, ofta kallade digitala ombud, vilket gör att konsumentens möjlighet för upphämtning begränsas av öppettider. Det finns dock transportörer som levererar till leveransboxar som är placerade i det offentliga rummet, vilket möjliggör för konsumenten att hämta upp sin leverans 24/7.

2. Närhet: Handen upp alla ni som stressade och suckandes behövt hoppa in i bilen eller på bussen för att hämta upp online-beställningen i den röda (eller var det den blå?) leveransboxen som står i butiken. Visst finns det dem som har turen att bo nära butiken, men helt ärligt… vi är ju ett stort gäng som bor en bra bit ifrån också. Vilket avstånd är det till leveransboxarna? är därför en bra fråga att ställa när du utvärderar olika logistikpartners. Återigen är det de leveransboxar som står placerade i det offentliga rummet, i nära anslutning till bostaden, som gör att det går snabbt och smidigt (och såklart mer hållbart) att hämta upp paket på vägen hem. Tack vare just närheten, har de bostadsnära leveransboxarna seglat upp som konsumenternas solklara favorit.

3. Säkerhet: Är det viktigt för dig att veta vem som hämtar upp paketet? I de allra flesta leveransboxar krävs endast en digital kod för att kunna öppna upp en lucka. Det innebär att i princip vem som helst som fått tag i koden kan hämta upp paketet och du har ingen kontroll över vem denna person är. Endast en leveransbox på marknaden kräver idag att konsumenten (eller dennes ombud) alltid legitimerar sig med Mobilt BankID vid upphämtning.

Så, vilken leveransbox är det då som skiljer sig från den övriga färgglada mixen? Best Box är den nya generationens boxleveranser, som sker till leveransboxar som står placerade nära bostaden i det offentliga rummet och som därmed finns tillgängliga 24/7. Samtliga Best Box-upphämtningar sker med hjälp av Mobilt BankID, vilket medför att det endast är den som verifierat sig som kan hämta upp paketet i leveransboxen.

Kontakta gärna oss på Best och berätta om din e-handels behov och så kan vi berätta om våra smidiga, snabba och hållbara hem- och boxleveranser. Vi ser fram emot att hjälpa dig öka konverteringen i din e-handel!