Facit: Så populär är Amazon.se – bland de mest besökta i Sverige

Översättningarna kan ha fått trafiken att rusa.

Hur har det egentligen gått för Amazon.se vad gäller antalet besökare? Fick uppmärksamheten kring de hafsiga översättningarna intresset att skjuta i höjden?
Svaret på den frågan är att mycket talar för det. Även om vi saknar några helt exakta sifrror, så kan vi vid en titt på Alexa.com, Amazons eget statistikvertyg för hemsidor, konstatera att Amazon.se flugit ordentligt efter den riktiga lanseringen.

För 90 dagar sedan var hemsidan rankad som den 995 192:a mest besökta hemsidan globalt. Det var då den svenska domänen alltjämt pekade om kunderna till den tyska sajten. Nu har den siffran förbättrats avsevärt och sajten har hoppat upp till plats 66 862 i skrivande stund.

Annons

I Sverige är nu Amazon.se dessutom den 142:a mest besökta hemsidan, enligt Alexa.com.

Varje besökare ska dessutom i snitt stå för 4,9 sidvisningar och den genomsnittliga besökstiden ska uppgå till 3:05. Bounce rate uppges vara 40,8 procent.

De flesta verkar ha besökt Amazon.com, Google och Amazon.co.uk före de tittat in på Amazon.se, samma statistik gäller även - med tillägg för amazon.de - för vilka sajter man besökt efter att ha kikat på den svenska sajten. Sannolikt för att själv jämföra de olika sidorna.

Den topprankade sidan i Sverige är alltjämt Google, tätt före Youtube och Reddit, enligt Alexa.com.

Annons