Så ska Postnord klara e-handelsrusningen i sommar

Förstärker över hela landet.

Förra året blev en rejäl prövning för logistikbolagen som plötsligt fick hantera skyhöga paketvolymer, i paritet med Black Friday-nivåer, under flera månaders tid. Nu förbereder sig Postnord för en ny anstormning till sommaren och letar därför inte minde än 1 100 sommarvikarier till rollerna som brevbärare, terminalarbetare och lastbilschaufförer.

Vi har haft ett behov av extra förstärkning under hela året, men inför sommarsemestrarna ser vi ett ytterligare ökat behov. Att svenskarna semestrade i Sverige förra året resulterade i att allt fler vände sig till e-handeln vilket innebar rekordhöga paketvolymer för perioden. Många har under året etablerat starkare e-handelsvanor än tidigare och med ytterligare en sommar på hemmaplan kan vi nog förväntar oss liknande e-handelsnivåer som förra sommaren. Sommarvikarierna blir därför en otroligt viktig resurs för oss, säger Agnes Karlsson, tf chef för produktion på Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Postnord är, med sina 20 000 medarbetare, en av Sveriges största arbetsgivare och har ett dessutom ett behov av att fortsätta växa i takt med att e-handeln tar allt större plats. Därför är det inte ovanligt att semesteranställda får extrajobb efter att sommarmånaderna är över.

Att vikariera hos PostNord är ett bra sätt att testa på branschen och chanserna till fortsatt extraarbete är väldigt goda. Den extra förstärkningen är otroligt viktigt och vi glada över att kunna skapa tusentals arbetstillfällen när många kan vara behov av jobb, säger Agnes Karlsson.

Annons