Så spenderar svenskarna semesterpengarna på nätet

Varorna som säljer snabbast.

Svenskarna är lediga för glatta livet och strålar förhoppningsvis ihop med solskenet. Det är också en tid när vi blir lite extra shoppingsugna och pengarna riktigt bränner i fickorna.

Men vad spenderas dem på? Många kommer att semestra hemma även i år och vad passar väl bättre än att cykla när man vill vara ute och röra sig över längre sträckor? Ingenting tydligen, för det är just cykeln som släppt på handbromsen, växlat upp och trampat sig hela vägen till toppen av försäljningslistan, avslöjar Blocket.

Annons

Second hand-marknaden har vuxit sig enorm under pandemin och trenden tros hålla i sig. Svenskarna verkar mer än gärna klicka sig in på sajterna som specialiserat sig på andrahandsmarknaden för att både piffa till både hemmet och semestern.

Vi ser på försäljningen att folk under årets hemester väljer att ägna sig åt sådant som man kanske annars inte hinner med, fritidsaktiviteter och hobbys. Till exempel har försäljningen av fiskeutrustning och musikinstrument gått upp, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket, i ett pressmeddelande.

Underhållning går starkt

Bakom cyklar är det sport och fritidsutrustning som säljs allra snabbast just nu. Därefter kniper bygg och trädgård-kategorin tredjeplatsen, medan telefoner och tillbehör just missar prispallen med sin fjärdeplats.

Andra populära kategorier är givetvis knutna till underhållning för de lite lugnare dagarna. Datorer och TV-spel, samt ljud och bild tar sig båda in på topp-10-listan.

Kanske är det dags att byta ut soffan i sommarstugan, eller så förbereder man för en höst med arbete hemifrån och uppdaterar kontorsrummet i hus eller lägenhet, säger Tero Marjamäki.

Snabbast säljande på Blocket i juni (exkl fordon):

1. Cyklar
2. Sport & Fritidsutrustning
3. Bygg & Trädgård
4. Telefoner & Tillbehör
5. Husgeråd & Vitvaror
6. Verktyg
7. Ljud & Bild
8. Jakt & Fiske
9. Datorer & TV-spel
10. Musikutrustning
Källa: Blocket

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!