Så stort blir Postnords nya TPL-lager: ”Spännande”

"Haft en positiv dialog".

Postnord fortsätter satsningen på sin tredjepartslogistik. Nu utökar man med en ny logistikfastighet i Köge, strax utanför Köpenhamn. Den uppförs av Logicenters och kommer att mäta 35 000 kvadratmeter.

Vi har haft en positiv, snabb och affärsmässig dialog med Logicenters under hela avtalsprocessen och det upplevs inom vår organisation som tryggt att ha med en motpart med lång och gedigen erfarenhet att bygga effektiva logistikfastigheter, säger Håkan Lindberg, vd på PostNord TPL A/S i Danmark, i ett pressmeddelande.

Annons

Den kommer även bli BREEAM-certifierad, en miljöcertifiering med höga krav på miljöprestandan. Därför kommer taket att utrustas med solceller, för en hållbar energiproduktion. Inflyttningen beräknas ske hösten 2021.

Avtalet utgör ett spännande uppdrag där Logicenters med sin samlade kompentens även kommer stå som entreprenör för uppförandet av den nya fastigheten. Vi är övertygade om att PostNord kommer att stortrivas i sin nya anläggning, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters, om nybygget.

Annons