Så växte e-handlaren med ett företagslån

Det började med en familjeresa till Estland 2001 där Henrik Johnson, som då var 14 år, och hans bror köpte en sovjetisk jubileumsmedalj som de sålde med vinst på Tradera. Det blev starten för e-handelsbolaget Smozle som idag omsätter 32 miljoner.

Under de närmaste åren reste Henrik och hans bror, med föräldrar, till Estland mellan fem och tio gånger per år för att köpa sovjetiska affischer, skärmmössor och medaljer som bröderna sålde med vinst hemma.

När Henrik började på KTH var företaget för stort för att lägga ner och för litet för att leva på. På KTH träffade Henrik en kompis som kunde göra webbsidor. – Vi byggde en hemsida och skaffade en lokal som fungerade som butik, kontor och lager i ett. När vi var färdigpluggade år 2011 tog företaget mycket tid och vi bestämde oss för att satsa på det som ett vanligt arbete.

“För oss fungerar lånet som en checkkredit som hjälper oss att öka försäljningen med ett brett sortiment. Hos banken krävs en massa administration och pappersarbete för att få ett lån. Med Froda är det extremt enkelt. Nu vet vi att produkterna inte tar slut.”

Idag omsätter e-handelsbolaget 32 miljoner kronor, har fyra butiker och 20 anställda. De senaste åren har omsättningen ökat med 20 procent per år och idag har Henrik 20 anställda. Insatsen har varit tid. Mycket arbete och ständig likviditetsbrist kännetecknar oss. Försäljningen ökar med ett brett sortiment, men det innebär att det är svårt att hålla tillräckligt stora lager. Vi säljer ständigt slut på produkter. Med ett lån från Froda kunde vi köpa ett större varulager och ta fram ett eget varumärke för en storsäljande produkt.

Ansök om företagslån hos Froda.