Sålde mobilskal för 45 miljoner – men vinsten klingade av

Nya satsningar drev på kostnaderna.

En låda med telefonskal för iPhone 3GS, så började e-handelsresan för Johannes Bjørnø. Året var 2010 och telefonskalen sålde som smör i solsken. Sedan dess har det runnit en del vatten under bron, samt ett gäng mobilskal.

Något som står klart när e-handlaren Lux-Case, som idag säljer det mesta inom tillbehör för mobil, dator och kamera, stänger boken för 2022.

Annons

Omsättningen för det Malmöbaserade e-handelsbolaget, som ägs och drivs av Wepack AB, landade under 2022 på 43,8 miljoner kronor. Marginellt lägre än föregående års siffror, 44 miljoner.

Även om företaget började sälja även i Schweiz, minskade årets försäljning jämfört med förra året på grund av konkurrensen på marknaden, skriver bolaget i årsrapporten för 2022.

Samtidigt gör man ett resultat (EBIT) på 3,7 miljoner under fjolåret. Även det en kurva som pekar neråt jämfört med 2021 då bolaget gjorde ett resultat på 6,5 miljoner kronor. Något som delvis ska bero på nya satsningar.

Företaget fortsatte att investerade i webbplatsen och därför har företagets kostnader ökat i år jämfört med med förra året, skriver de i rapporten.

Annons