Samsung Electronics i Norden stödjer Busans Expo 2030-ansökan

I år är det 30 år sedan Samsung Electronics etablerades på den nordiska marknaden. I samband med firandet väljer Samsung Electronics att lyfta den sydkoreanska stadens Busans ansökan om att bli värd för World Expo 2030. Syftet är att stärka det innovativa samarbetet mellan Sverige och Sydkorea i hopp om en ökad digital transformation.

30 år har gått sedan Samsung Electronics gjorde sitt intåg på den nordiska marknaden och räknas idag som en av de största aktörerna inom elektronik. Därför vill företaget uppmärksamma Busans ansökan som arrangör till världsutställningen Expo 2030. Den sydkoreanska miljonstaden är för närvarande i urvalsprocessen tillsammans med Riyadh, Rom och Odessa. 

World Expo är ett tillfälle där besökarna kan få en unik insyn i Samsung Electronics och hela Sydkoreas arbete när det kommer till teknisk utveckling och kulturarbete. Jag är övertygad om att den sydkoreanska modellen kan inspirera andra företag i Norden i innovationsarbetet. Det är ju Samsung ett lysande exempel på, säger Henrik Aronsson, Vice President Consumer Electronics på Samsung i Norden.

Samsung Electronics hållbarhetsstrategi – Målet är att uppnå nettonollutsläpp av koldioxid

Världsutställningen Expo 2030 är ett tillfälle för länder att dela med sig av innovation, kunskap och samhällslösningar. Som ett av Nordens ledande elektronikföretag, har Samsung Electronics presenterat sin senaste hållbarhetsstrategi med målsättningen att uppnå nettonollutsläpp av koldioxid senast 2030 för Device eXperience Divisionen – samma år som Expo 2030 ska äga rum, och i alla globala verksamheter senast 2050.

Vi arbetar ständigt med att forska fram nya tekniker och hitta nya lösningar. Kan fler svenska företag och organisationer hitta nya vägar för ytterligare energi- och resurseffektivisering kan accelerera den omställningen än mer. Där kan företagsledare inspireras av både Sydkoreas utveckling generellt och staden Busans innovationskraft i synnerhet, säger Oscar Nöjd, Head of Sales and Business på Samsung i Norden.

Busan – forum för ny teknik och innovation

World Expo 2030 i Busan blir en mötesplats där svenska och sydkoreanska företag delar värdefulla insikter och innovativa lösningar med varandra. Det nuvarande samarbetet i näringslivet gör evenemanget ett ypperligt tillfälle för nationerna att ta debatten till nästa nivå och öka den digitala transformationen för en mer hållbar framtid.

Sydkorea har enligt flera rankingar listats som världens mest innovativa land. Vi hoppas att Busan tilldelas värdskapet Expo 2030 så att vi och andra aktörer kan inspirera varandra att hitta innovativa lösningar, säger Oscar Nöjd.

För mer information – kontakta Samsung här!