Sängjätten byter namn och logga: ”Funkar på många språk”

Nya ägaren vill bädda in fler länder.

Det var i somras som danska SengeSpecialisten köpte upp den svenska Sängjätten-kedjan. Och nu är det dags att byta namn. Sängjätten blir kort och gott Seng och de 20 butikerna kommer att få en makeover.

Vi har valt att investera i att bygga om de svenska butikerna enligt ett nytt koncept och samtidigt se över vårt sortiment. Syftet är att det, i ännu högre grad ska avspegla det fokus vi har på skandinaviska kvalitetssängar. Utöver det har vi beslutat att alla butiker, både i Sverige och Danmark, kommer byta namn, säger bolagets vd, Martin Amstrup Bang.

Annons

Den första butiken som får ett ansiktslyft blir den i Norrköping, där det nya konceptet ska stå klart redan nu i december. Och lagom till den 1 januari 2023 ska övriga butiker vara ombyggda och klara.

I många år har Sengespecialisten bara haft butiker i Danmark, men i och med köpet av Sängjätten har vi nu också 20 butiker i Sverige. Genom att byta namn på alla butiker, understryker vi samhörigheten och signalerar att vi har fokus på hela Skandinavien, säger Martin Amstrup Bang.

Han avslöjar även att bolaget nu ser framför sig en expansion till ytterligare länder.

Seng är ett namn som funkar på många språk och det var särskilt viktigt för oss när vi ersatte Sängjätten och Sengespecialisten, som är mer nationellt inriktade namn.

Annons