Sängkedjan fortsätter kapa – stänger ytterligare en butik

"Har inte lyckats få till en bra lönsamhet".

Tidigare i år ansökte Kungsängen om rekonstruktion i samband med att dåvarande vd:n Marcus von Greyerz fick sparken. Sängtillverkaren ser just nu över sina kostnader och färre butiker ser ut att vara en del av lösningen.

LÄS ÄVEN: Jätten illa ute – sparkar vd:n och ekonomichefen

Annons

Nu stänger kedjan ytterligare en butik. Den här gången i Katrineholm, rapporterar Katrineholms-Kuriren.

Vi gör alltid noga analyser av varje butik innan vi tar sådana beslut, och det är inget vi gör lättvindigt. Vi gör alltid olika insatser för att försöka uppnå bättre lönsamhet. I detta fall har vi tyvärr inte lyckats och välkomnar i stället våra kunder till våra butiker i Enköping, Örebro eller vår e-handel, säger Annelie Söderberg, marknads- och kommunikationschef, till tidningen.

Stängt i Piteå

Kungsängen har funnits i Lövåsens handelsområde i Katrineholm sedan i september 2021. Den 29 januari 2024 blir kedjans sista försäljningsdag på orten.

Nuvarande vd:n Peter Gustafsson har tidigare sagt att det kan bli tal om fler stängningar under de kommande månaderna för att kunna uppnå ökad lönsamhet. Kungsängen stängde nyligen också en butik i Piteå, drygt två år efter öppning.

Kungsängen Group omsatte nästan 422 miljoner kronor under 2022 och gjorde en förlust, efter finansiella poster, på -34,3 miljoner.

LÄS ÄVEN: Sängjätten kastar in handduken – efter två år: ”Bristande lönsamhet”

Annons