Satsningen på webben och butiker lyckad för Inet

Datorhandlaren Inets affärsmodell att finnas både på nätet och i butik ger resultat. Företaget fortsätter att växa på en nedåtgående marknad och i september ökade omsättningen i Stockholmsbutiken med 17 procent jämfört med förra året. Totalt ökar företaget omsättningen med 7 procent för samma period.

Datorbutiken Inet har vid ett flertal tillfällen prisats för sin nätbutik. I slutet av förra året tog man storslam i Prisjakts tävling och kammade hem utmärkelserna Årets nätbutik och Bäst kundservice.

Lite senare vann man även Sweclockers tävling och utmärkelsen Årets Datorbutik 2012. En tävling som Inet nu plockat hem fem år i rad. Men det är inte bara på nätet som datorbutiken når framgångar.

Annons

Deras satsning på fysiska butiker går också bra och i deras Stockholmsbutik såg man under september månad en tillväxt på 17 procent.

– Vi har hela tiden trott att vår satsning i Stockholm ska ge goda långsiktiga resultat. Nu får vi kvitto på att affärsmodellen att finnas närvarande med både butik, webb och en grym kundservice gör att vi fortsätter att växa, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Ökar på vikande marknad

Enligt HUI Research och SCB minskade omsättningen för elektronikbranschen med 5 procent under årets första åtta månader. Inet går alltså emot strömmen och ökar omsättningen på en vikande elektronikmarknad.

– Vi har flera orsaker att vara glada, trots en försäljningsmässigt fruktansvärt trög vår, så ökar vi hela vår affär med 5 procent på helåret och 7 procent i september. Vi ser också att vår Stockholmssatsning där vi öppnade butik vid Hötorget för två år sedan ger stor draghjälp, säger Erik Wickman.

Förra året öppnade Inet en butik även i Malmö, något som också ska ha gett ett betydande positivt bidrag till omsättningsökningen. Men det är inte bara butikerna som går bra.

– Vi ökar försäljningen både i våra butiker och på webben. Vi har ett fokuserat utbud på datorer och datorkomponenter och satsar mycket på att vår kundservicepersonal ska vara kunniga och bäst på service vilket jag tror är en betydande orsak till att vi faktiskt fortsätter att växa, säger Erik Wickman.

Källa: Press

Annons
Annons