Search
Close this search box.
ANNONS

Scandinavian E-business Camp levererar igen

Scandinavian E-business Camp levererar igen
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

I torsdags i fรถrra veckan gick Jetshops evenemang Scandinavian E-business Camp (SEBC) av stapeln. Detta var fjรคrde upplagan av e-handelskonferensen som vรคxt ifrรฅn 100 deltagare till รถver 800 pรฅ fyra รฅr. Precis som fรถrra รฅret var det en trevlig konferens som bjรถd pรฅ mycket kunskap och fest.

ANNONS

ร„ven i รฅr styrde Carin Hjulstrรถm รถver scenen pรฅ SEBC och modererade med bravur. Och precis som fรถrra รฅret hann hon ofta fรถre med mรฅnga av de viktiga frรฅgorna innan panelen han komma till. Panelen gjorde dock ett bra jobb med att lyfta frรฅgor ifrรฅn Twitter i frรฅgestunderna efter de olika fรถredragen.

Big Data och Heavy Metal

ย 

Evenemanget som givetvis var fullt av kunskap ifrรฅn alla talare bjรถd รคven pรฅ tvรฅ ganska stora nyheter. Den fรถrsta presenterades av Jetshops VD, Christan Zanders, och gick under namnet Jetshop Big Data. En applikation som ska ge tillgรฅng till mรคngder av information och data gรคllande svenska kรถpvanor pรฅ nรคtet. Detta genom att grรคva djupt i den data som Jetshop sitter pรฅ.

Nils Svangรฅrd ifrรฅn Tajitsu Industries som fรถrelรคste senare under dagen รคr expert pรฅ Big Data, hantering av stora datamรคngder, och han hade tydligen hjรคlpt Jetshop med deras nya applikation. Den publika version av appen som slรคpps i hรถst ska vara รคnnu bredare och innehรฅlla information frรฅn รถver 1500 svenska nรคtbutiker ifrรฅn 2004 och framรฅt.


Pรคr-Jรถrgen lรคr ut Heavy Metal Management

Innan Nils hade vi dock ett Heavy Metal-framfรถrande av Pรคr-Jรถrgen Pรคrson ifrรฅn riskkapitalbolaget Northzone, som bland annat investerat i Spotify. Ett framfรถrande som slutade i ett misshandlande av vรฅr mikrofon nรคr Pรคr-Jรถrgen tog pรฅ sig gitarren och rockade loss. Pรคrsons fรถredrag publicerades fรถrst igรฅr eftermiddag sรฅ ni som missade det kan nu se det i vรฅr playkanal.

E-handeln exploderar

ย 

Den andra stora nyheten var fรถrstรฅs E-barometern som Arne pรฅ Posten presenterade. E-handeln vรคxte som ni nu kanske vet med 18 procent fรถrsta kvartalet i รฅr. En tillvรคxt som var stรถrre รคn mรฅnga fรถrvรคntat sig. Arne Andersson stod som sagt fรถr presentationen och sedan hรถlls det en paneldebatt om E-barometern. Jonas Arnberg pรฅ HUI gick รคven lite djupare in pรฅ vad tillvรคxten kan betyda fรถr framtiden.

Fรถrsta dagen pรฅ SEBC bjรถd รคven pรฅ ett framtrรคdande av Sail Racing och hur de sรคljer med starka bilder och videor. Detta fรถljdes av dagens kanske mest populรคra framfรถrande av Kajsa Knapp ifrรฅn nรคtbutiken CoolStuff som vรคxt ifrรฅn noll till 100 miljoner pรฅ nio รฅr.


Kajsa Knapp om deras resa med CoolStuff

Efter lunchen berรคttade Lottie Knutson ifrรฅn Fritidsresor om hur de lyckats med sociala medier. Lottie fรฅngade publiken och bjรถd pรฅ en hel del skratt. Senare under dagen fick vi รคven hรถra Amanda Duesund ifrรฅn Facebook fรถrklara hur man ska jobba med sociala medier. Alla fรถredrag ifrรฅn dagen hittar du i vรฅr playkanal.

Jetshop Awards

ย 

Kvรคllen avslutades fรถrstรฅs med fest men รคven med prisutdelning. Det samlades ocksรฅ in pengar till vรคlgรถrande รคndamรฅl, i detta fallet till Project Playground som lรฅter barn vara barn. En tavla auktionerades ut under kvรคllen, till fรถrmรฅn fรถr Project Playground, och EcomJonas รถppnade upp plรฅnboken och sponsrade dรคrmed ett fotbollslag.


Tavlan som mรฅlades och auktionerades ut under SEBC

Kvรคllen bjรถd som sagt ocksรฅ pรฅ prisutdelning och det var frรคmst Jetshop-kunder som fick utmรคrkelser. Men det kan fรถrstรฅs vara kul att se vilka butiker som รคr bรคst hos Jetshop. I รฅrets nya kategori multikanal tog dock en utomstรฅende hem priset.

Priserna under kvรคllen

ย 

ร…rets Butik Large: Grรถna Lund

ร…rets Butik Medium: Ung Cancer
Missa inte grundaren Julia Mjรถrnstedts framtrรคdande i vรฅr playkanal. I shoppen sรคljer de allt frรฅn smycken, klรคder, minnesgรฅvor, donationer/gรฅvor m.m.

ร…rets Butik Small: Didriksonsshop.no

ร…rets Raket: InOneStore
"ร–kade sin omsรคttning med รถver 350 procentย mellan 2011-2012."

ร…rets Design: Sail Racing
"En av ledarna inom funktionella och vรคldesignade plagg fรถr fritid och vardag som nu anvรคnder sin digitala nรคrvaro som huvudkanal fรถr att bygga varumรคrket och driva fรถrsรคljning."

ร…rets Bubblare: Joyshop

ร…rets Multikanal: MQ
"Vinnaren รคr ett fรถretag som ligger i framkant inom modeindustrin med bรฅde egna och ledande varumรคrken i sortimentet. Man รคr fortfarande bara i bรถrjan pรฅ en helt kanalintegrerad upplevelse, men har pรฅ kort tid lanserat e-handel, mobilanpassad sajt och utlรคmning av e-handelsbestรคllningar i kedjans fysiska butiker. Med sin enkla och lรคttnavigerade nรคtbutik har vinnaren skapat en sรคljdrivande, modern och frรคsch kรถpupplevelse, รคven kundklubben รคr integrerad sรฅ att man kan nyttja aktuella kampanjkoder bรฅde i de fysiska butikerna och nรคtbutiken."

- Vi pรฅ MQ รคr vรคldigt stolta รถver detta pris. Dรฅ vรฅr multikanalssatsning รคr nรฅgot vi jobbar vรคldig aktivt med sรฅ kรคnns detta som ett pris som bevisar att vi รคr pรฅ rรคtt vรคg. Detta blev en sporre att fortsรคtta jobba aktivt med vรฅrt erbjudande ut till kund via alla vรฅra kanaler, sรคger Mikael Stรฅlnacke, e-handelschef pรฅ MQ.

Sportamore och Fotboll

ย 

Den andra dagen av SEBC var mรฅnga trรถtta efter den hรฅrda festen. Ett stort antal hade dock tagit sig upp till Ung Cancers framtrรคdande. Ett populรคrt framtrรคdande som dock fรถljdes av ett av det mest visade, efter vรฅr livesรคndning. Det var Johan Ryding pรฅ Sportamore som berรคttade om deras starka tillvรคxt och hur de fรถrsรถker att hantera den, nรฅgot som inte alltid gรฅr helt smรคrtfritt. Samhรคllet har inte stรถd fรถr fรถretag som vรคxer 100 procent varje รฅr sรฅ man fรฅr ofta jobba provisoriskt fรถrklarade Johan.


Ragnar Harge underhรถll publiken under SEBC

Dagen avslutades med lite fotbollscoachning av Jรถrgen Lennartsson ifrรฅn IF Elfsborg, fรถljt av Ragnar & Jakob Harge ifrรฅn Harges Vรคskor. Det senare rev ner en hel del skratt, frรคmst av den รคldre Harge som mรฅnga tyckte var en riktigt bra talare. Twitter fylldes i alla fall snabbt utav Ragnar-citat. Det gรฅr att tjรคna pengar utan att vara stรถrst i vรคrlden men man mรฅste ha fokus berรคttade Ragnar, och det var nรฅgot som fastnade hos mรฅnga e-handlare.

Efter att Ragnar med sonsonen Jakob klivit av scenen var SEBC i princip slut, konferensen avrundades pรฅ scenen med panelen. Sedan tog Jetshops Stefano Crozzoli mikrofonen och avslutade SEBC med kรคrlek och passion i kunskapens tecken.

Missade ni nรฅgot fรถredrag finns som sagt alla att nรฅ hรคr i vรฅr playkanal, vilken Solidtango varit snรคlla att fixa รฅt oss. Det finns รคven nรฅgra bilder pรฅ vรฅr flickr men desto fler hรคr hos Jetshop. Vi ses igen nรคsta รฅr pรฅ SEBC 2014.

Dela artikeln: