Schenker ansluter till boxarna: “Vi kallar det bostadsnära leveranser”

"En tjänst som är både smidig, hållbar och mer tillgänglig".

Företaget iBoxen satsar som vi vet på en nationell utrullning av oberoende paketboxar. I samband med att de placerar ut nya paketskåp så ansluter de också nya frakbolag.

Nu meddelar DB Schenker att de testar en ny leveranslösning för paket och det handlar alltså om att de kör ut till iBoxens skåp.

Annons

Vi erbjuder sedan länge hem- och ombudsleveranser. Nu testar vi ett helt nytt koncept tillsammans med företaget iBoxen som går ut på att vi levererar till boxar utomhus inom promenadavstånd för mottagaren. Vi kallar det bostadsnära leveranser, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker, i ett pressutskick.

Enligt fraktbolaget så är iBoxens mål att under de närmaste fem åren sätta ut en leverans­box per 90 hushåll över hela Sverige.

Det känns både glädjande och viktigt att ännu en stor transportaktör slutit avtal med iBoxen. Genom att ansluta sig till vår infrastruktur kan transportbolagen minska sina kostnader, både ekonomiskt och miljömässigt, samtidigt som de kan erbjuda slutkunden en tjänst som är både smidig, hållbar och mer tillgänglig, säger Anders Holm, CCO och medgrundare till iBoxen.

Enligt iBoxen har nu tio transportbolag slutit avtal med företaget. Den 21 juni började DB Schenker köra ut paket till iBoxens skåp.

Efter avslutat test tillsammans med utvalda kunder under hösten, är vår målsättning att börja bygga en tjänst som ska vara tillgänglig för samtliga kunder till DB Schenker, säger Viktor Strömblad.

Annons