Schibsted Tillväxtmedier tar klivet in i vårdsektorn

Schibsted Tillväxtmedier gör sin första investering inom vården när man nu köper in sig i Bokavård.se. En tjänst som vill göra det enklare att jämföra och boka vårdbehandlingar över nätet.

Tidigare i år lanserades sajten Bokavård.se med förhoppningen att göra det så smidigt som möjligt att jämföra och boka vårdbehandlingar på nätet.

Målet är att göra det lika naturligt att fixa en tid hos läkaren som att boka ett hotell på nätet. Riktigt så långt har man inte kommit ännu men med hjälp av Schibsted hoppas man nu kunna ta det hela ett steg längre.

Annons

– Idag görs endast två procent av vårdbokningarna online. Bokavård.ses lösning förenklar för patienter att snabbt kunna boka tid och klinikerna får en smidigare hantering av bokningar, säger Mats Eriksson, VD för Schibsted Tillväxtmedier.

Investerat på nätet i tio år

Schibsted har investerat i entreprenörsdrivna Internetbolag de senaste tio åren, men den här investeringen blir den första inom vårdsektorn.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Bokavård.se:s Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren förbättra hur vi svenskar hittar de bästa vårdgivarna på snabbast och enklast möjliga sätt, säger Mats Eriksson.

Grundarna Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren kom på idén när de själva blev frustrerade över att ständigt hamna i långa telefonköer när de behövde boka vård.

– Det började med att jag själv tyckte att det var svårt och tidskrävande att få tag på tandläkare, säger Amir Mofidi, grundare av Bokavård.se.

Källa: Press

Annons