Scoretts onlinekoncept klarade provet – går offline

"En succé".

Scoretts andrahandskoncept kallat Reuse, som går ut på att använda skor har putsats, impregnerats och lagats av företagets skomakare, har snart varit aktivt i ett år. Tjänsten som ger skorna ett andra liv har dock endast erbjudits online - tills nu.

Företaget meddelar att konceptet "har sålt över förväntan på Scorett.se" och därför ska Reuse nu även finnas offline.

Annons

Reuse är en succé. Vi har fått in många skor, sålt över förväntan och kunderna är mycket nöjda med sina köp, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen, i ett pressmeddelande.

Kort och enkelt handlar andrahandskonceptet om att kunder har skickat in gamla skor, som de inte längre använder, till Scoretts skomakare på huvudkontoret i Varberg. De som velat har även kunnat lämna in de använda skorna i en valfri Scorett-butik. Skorna har då fått den vård de behövt och lagts ut till försäljning i företagets webbshop igen.

Hittills har Reuse fått in 1 ton skor. Utvalda par har då rustats upp av skomakaren, och de par som har varit oanvändbara har gått till energiåtervinning.

Flaggskeppsbutiken på Drottninggatan i Stockholm kommer bli den första butiken som får konceptet. Premiär kommer att ske i slutet av oktober.

LÄS ÄVEN: Scorett: ”Närhet till kund ökar både online och offline”

På Drottninggatan kommer det att bli en stående Shop in Shop-lösning för Reuse. Shoe Reuse-boxen där kunder kan lämna in skor de inte längre använder kommer att få en självklar plats bredvid, berättar Sophie.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!