Sealed Airs utökade hållbarhetskrav

Sealed Air har lanserat en ny serie förpackningsmaskiner med pappersfyllning och dämpning, vilket ger det största utbudet av plast- och papperslösningar på marknaden.

Med ytterligare fem nya maskiner inom SEALED AIR® Brand Paper Systems-serien kan Sealed Air nu erbjuda ett komplett sortiment av återvinningsbara, återanvändbara och kostnadseffektiva förpackningslösningar till de kunder som kräver pappersalternativ.

Globala samtal och mål har drivit efterfrågan på förpackningar som är både hållbara och effektiva, Sealed Airs nya sortiment inkluderar förpackningsmaskiner med både pappersfyllning och pappersdämpning. Dessa tillsammans med Sealed Airs övriga populära lösningar för  förpackningsskydd ger kunderna ett komplett urval.

Eric van der Kallen,  Sealed Air, säger:  ”Pappersförpackningar är ett snabbt växande område och även om vi är mest kända för att tillhandahålla förpackningslösningar i polyethylene vill vi se till att vi kan tillhandahålla det bredaste utbudet av förpackningsprodukter som passar alla kunders krav på hållbarhet.

”I brådskan att möta konsumenternas efterfrågan på hållbara förpackningar, har vi sett att vissa papperslösningar leder till högre grad av produktskador. Detta har en betydande inverkan på ett företags effektivitet och miljöpåverkan”, säger Eric.

”Vi använder vår expertis inom design och testning av förpackningsapplikationer för att leverera bästa totala förpackningsprestanda för varje kund, om papper är rätt lösning har vi nu produktsortimentet för att leverera detta.”

De nyligen lanserade maskinerna har ökat SEALED AIR® Brand Paper Systems sortiment till totalt sju maskiner.

Fem maskinmodeller med pappersfyllning är utformade för att passa som förpackningsskydd till vilken typ av produkt som helst, erbjuder en mycket bra lösning genom att minimera att produkten rör sig under transport.

Dessutom ger två pappersdämpningssystem skyddande blockering och stöd genom att använda förpackningsmetoder  som effektivt packar och skyddar lätta, tunga och vassa produkter.

Eric sa: ”Med vårt utökade utbud kan vi nu erbjuda hållbara förpackningslösningar som passar alla - från småföretag till stora industriella verksamheter. Alla våra system är utformade för att växa när företagen utvecklas och förändras.”