Secondhand.se blir med fysisk butik: “Aldrig sett något liknande”

“Vi skapar en omnikanals-butik”.

Nätbutiken Secondhand.se, som drivs av Erikshjälpen, lämnade ett starkt 2020 bakom sig, trots pandemins påverkan. Intresset för second hand och hållbarhet har som vi vet ökat under pandemin.

LÄS ÄVEN: Secondhand.se mer än dubblade: ”Har jobbat för fullt”

Annons

“Hämta paket från Secondhand.se”

Nu meddelar Erikshjälpen att e-handeln ska bli med fysisk butik. Senare under året kommer man att öppna en ny citybutik på Rosenlundsgatan 8 i Göteborg.

Den nya citybutiken blir ett komplement till e-handeln secondhand.se, en härlig butiksmiljö där kunderna kan prova kläder, provsitta möbler, ta en kopp ekologiskt kaffe, spontanköpa nytt porslin och hämta paket från secondhand.se – men där det också blir event, föreläsningar pop-ups och olika samarbeten, skriver Erikshjälpen i ett pressutskick.

"Samma känsla i butik som digitalt"

Butiken kommer att bli 880 kvadratmeter stor och ska alltså erbjuda kunderna att handla hållbart inom kläder, heminredning, textiler och accessoarer.

Vår nya butik är något utöver det vanliga, jag vågar säga att second hand-branschen aldrig har sett något liknande butikskoncept tidigare. Vi skapar en omnikanals-butik, en helhetslösning där samma känsla och information förmedlas i butik som digitalt. Enkelt, tydligt och enhetligt med kundupplevelsen i fokus, säger Karin Staberg, marknad- och konceptchef på Erikshjälpen Second Hand.

Den nya butiken ska även bli ett ställe där Erikshjälpen kan experimentera med nya koncept.

I butiken kommer vi ständigt att testa nya saker för att lära oss mer om hur morgondagens second hand-butik ser ut, säger Karin Staberg.

Annons