Shopifys e-handlare satte mustigt Black Friday-rekord: ”Episkt”

"Ännu en till historieböckerna".

Black Friday är över, men än så länge har det inte dykt upp allt för många rapporter om hur det faktiskt har gått för e-handlarna där ute. En aktör som däremot delar med sig av lite data är Shopify, och det ser ut att ha gått riktigt bra.

LÄS ÄVEN: Siffrorna är inne – Black Friday 2023 ökade: “Roligt att se”

Annons

Plattformsleverantören meddelar nämligen glatt att e-handlarna på Shopify återigen satt nytt rekord med en sammanlagd försäljning, mätt i GMV, på 4,1 miljarder dollar. Lite drygt 42,7 miljarder svenska kronor. En ökning med 22 procent jämfört med i fjol.

Ännu en episk, rekordstor Black Friday till historieböckerna för Shopifys e-handlare. Världen slöt upp för våra handlare och spänningen bara ökar med Cyber Monday fortfarande kvar, säger Harley Finkelstein, operativ chef för Shopify, i en kommentar.

E-handel över gränserna

Enligt Shopifys siffror var de hetaste kategorierna under Black Friday-perioden, som sträckte sig från den 23 till den 25 november, kläder, personlig vård och smycken. Sammanställningen visar också att den genomsnittliga kundkorgen landade på drygt 110 dollar, cirka 1 150 svenska kronor.

E-handlare i USA, Storbritannien och Kanada stod för den högsta andelen av försäljningen med städer som Los Angeles, New York och London i topp. Man konstaterar också att drygt 15 procent av alla beställningar skedde över landsgränserna.

Annons