ShopLogiQ har landat en riktig baddare till kund

Malmöbaserade ShopLogiQ, som hjälper e-handlare att anpassa sin existerande webbshop för smartphones och surfplattor, fortsätter att locka utländska aktörer. Senast i raden är brittiska SwimShop som valt företagets lösning för en bättre köpupplevelse på mobila enheter.

I början av året skrev vi om ShopLogiQ som med sin lösning hjälper e-handlare att enkelt anpassa sin existerande webbshop för smartphones och surfplattor. Redan då berättade man om intresset från e-handlare både i Afrika och Europa.

Företaget har sedan dess lockat till sig sin första kund i Storbritannien, Digital Depot. Nu har man skaffat sig ytterligare en i SwimShop, en europeisk specialist på badkläder och simartiklar för alla typer av simmare.

Annons

– Det fingerstyrda gränssnittet för surfplattor och mobiler är ett enkelt och snyggt sätt att förenkla mobil e-handel utan att behöva använda dyr och komplicerad responsiv design. Det passar beteendemönstret hos vår målgrupp, som i hög grad redan använder mobil teknik, säger Mark Sear, CEO på SwimShop.co.uk.

Responsivt inte bästa vägen

SwimShop kommer att köra sin existerande Magento e-handelslösning med ShopLogiQ:s anpassning för både iPhone, iPad och Android-enheter. Mobil handel är en central del i företagets affärsplan, något som stämmer väl överens med den explosiva tillväxt av e-handel från surfplattor och smartphones i landet.

– Storbritannien är mycket intressant marknad för oss, och det här är redan vår andra installation på den marknaden. Det är en stor och aktiv e-handelsnation med en betydligt mer nyanserad bild av mobil e-handel än Sverige. Jag upplever att många av e-handlarna där är mycket villigare att prova nya lösningar. De har också en insikt i att responsiv design inte alltid är den bästa eller enda vägen att fånga den mobila konsumenten, men det kan också vara den hårdare konkurrensen som gör det, säger Stefan Deleuran Mumm, utvecklingschef på ShopLogiQ.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!