Shoppa inuti tidningen med MasterCards ShopThis!

Har du bläddrat i en tidning och hittat något som väckt köpdjävulen i dig. Många digitala utgåvor gör det möjligt att klicka sig vidare till återförsäljare, men nu blir det möjligt att shoppa direkt från tidningssidan. MasterCard har tagit fram en lösning som gör att du kan köpa utan att lämna sidan du läser.

Vi har tidigare läst om hur e-handeln tagit sig in i tryckt media och hur det går att handla från tidningsannonser med QR-koder. Men den har även börjat leta sig in i den digitala mediavärlden och lösningarna som gör det smidigare och enklare för kunden blir allt fler.

MasterCard har nu tagit fram en egen lösning som ska göra det lättare för konsumenten att shoppa digitalt. ShopThis! med MasterPass är utformad så att läsarna kan läsa om och köpa varor från digitala annons- och advertorialsidor, utan att behöva lämna själva sidan.

Annons

– I takt med att konsumenter anammar en mer digital livsstil, förändras också sättet för hur de handlar och betalar för varor. Dagens konsument ska inte behöva tänka på köpprocessen, när de ser vad de vill ha bör de kunna ha möjlighet att köpa det så fort som möjligt. ShopThis! med MasterPass gör det här till verklighet, du ser en vara, klickar och lägger den i din kundvagn och betalar sedan enkelt och säkert, säger Garry Lyons, Chief Innovation Officer för MasterCard.

Wired är först ut

Wired, som är en del av mediaföretaget Condé Nast som jobbat med en liknande lösning för sitt inredningsmagasin Domino, är den första tidningen att erbjuda ShopThis!.

När läsarna, eller ska vi kalla dem för konsumenterna, bläddrar i den digitala utgåvan för läsplattor kommer de att kunna välja produkter som är tillgängliga för köp. Den första officiella detaljhandelspartnern är den globala e-handelsplatsen Rakuten.com.

– ShopThis med MasterPass-tekniken tillåter oss att experimentera med hur läsarna kan gå från att upptäcka en vara till att äga den, utan att ens lägga ner tidningen. Vårt mål är att leverera möjligheten att smidigt handla från Wired, detta samarbete är därför ett viktigt första steg i att omvandla vårt innehåll till en köpmöjllighet, säger Howard Mittman, VP och utgivare av Wired.

Källa: Press

Annons