Shoppa lyxiga glasögon med hjälp av webbkameran

Säljer man enbart på nätet kan virtuella provrum vara ett bra sätt att ge sina kunder möjligheten att få en liten glimt av hur kläder och accessoarer ser ut när de väl sitter på plats. Något som den brittiska glasögontillverkaren Atelier också tycker, men de verkar inte lyckas fullt ut i sitt ambitiösa försök.

Virtuella provrum har fortfarande inte slagit igenom på bred front, men det finns de som testar konceptet. Det indiska klädmärket och e-handlaren Zovi.com, började redan 2012 att använda sig av en teknik som gör det möjligt för kunder att testa olika produkter och se hur de passar på just dem.

De kallar tjänsten ”Zovi Eye” och man tar helt enkelt en bild med sin webbkamera och plagget kan sedan anpassas efter kroppstypen. Vår chefredaktör Julius föll pladask för tjänsten och han beställer numera alla sina skjortor från Zovi.

Annons

Favoptic är en annan e-handel som använder en liknande tjänst. Deras verktyg gör det möjligt att prova bågarna direkt på sajten med hjälp av ett foto som man laddar upp för att sedan kunna prova vilka bågar som passar bäst. 

Nu satsar den brittiska glasögontillverkaren Atelier på en lite mer rörlig lösning. Företaget säljer skräddarsydda glasögon och solglasögon i de övre prisklasserna och satsar uteslutande på nätet. Sajten lanserades i juli och med hjälp av en webbkamera kan kunden i realtid se hur glasögonen sitter på näsan.

Inte helt övertygande

Glasögonen går lös på lite drygt 500 pund och det ska finnas en uppsjö av modeller och färger att välja mellan. Förutom att kunden kan välja mellan olika stilar, ramar och färger på linsen, så kan de även ange sina egna mått så att glasögonen sitter perfekt.

De som har testat möjligheten att se hur glasögonen ser ut på med hjälp av webbkameran, verkar dock inte helt övertygade. Tjänsten befinner sig än så länge i beta men testarna är inte helt nöjda med vad den levererar.

Särskilt inte med tanke på vad glasögonen kostar och att de innan leverans skräddarsys till kunden. Bland annat klagar man på att det inte ser verklighetstroget ut och att tekniken inte alltid hänger med. Något som gör att det ibland ser ut som att glasögonen tycks smälta in i ansiktet, eller flyter omkring i pannan. Den nya tjänsten finner ni här om ni vill testa att prova lite glasögon via webbkameran.

 

Källa: TechCrunch

Annons

Annons