Shopping i 3D-miljö ska göra E-handeln social

E-handel och strategispel i ett, kryddat med lite socialt samkväm. Det är tanken med, MallWeGo, en ny e-handelsplattform där användaren kan strosa runt i virtuella gallerior, umgås med vänner, och så klart köpa riktiga varor.

MallWeGo är en ny plattform som kombinerar näthandel med att spela spel, antingen i mobilen eller på webben. Man har helt enkelt byggt en virtuell värld där man kan umgås med vänner i Avatar-form, liknande de i Second Life eller The Sims. Sen kan man själv eller med sina vänner besöka virtuella gallerior och fönstershoppa eller köpa faktiska produkter.

Användarna får till och med ett eget hem inom MallWeGo där de kan kan beskåda sina virtuella inköp och umgås med vänner. Där kan man även välja om man vill inreda sitt hem med reklam och på så vis få lite extra rabatter inuti den virtuella världen.

Annons

Bryan Ortiz, en av grundarna, säger att idén är en kombination av hans tre favoritsaker. E-handel, spel och sociala nätverk.

– Det är ungefär som att ta Amazons koncept med återförsäljare och koppla ihop med The Sims. Det är vad jag försöker skapa, något som är roligt, men som samtidigt försöker se till att alla användare gynnas, säger Bryan Ortiz.

E-handel och reklam

När det är dags att e-handla lämnar användaren dock 3D-miljön och det hela blir mer likt en traditionell näthandel.

– Det blir mer en Amazon eller Pinterestliknande upplevelse. Om man inte vill spela alls, kan man helt enkelt bara använda MallWeGo som en e-handelsplattform, säger Bryan Ortiz.

För de som säljer via MallWeGo fungerar plattformen både som en e-handel och reklam. Man kan till exempel fylla ett köpcentrum med reklam när ett företag lanserar en ny produkt och just nu jobbar man med olika möbelåterförsäljare så att spelets användare kan inreda sin lägenheter.

– Det kommer inte att kosta användarna något att inreda sina virtuella lägenheter med möblerna eftersom de fungerar som en form av reklam. Förhoppningen är att de ska bli inspirerade när de inrett sin lägenhet med virtuella möbler och sen få lust att köpa en del av det i verkliga livet, säger Bryan Ortiz.

Källa: TechCrunch

Annons
Annons