Siba lägger bud på NetOnNet

Dagenshandel meddelar idag att Siba har lagt ett bud på Netonnet. Sibas ägarbolag Waldir AB erbjuder 40,50 kronor, kontant, per aktie i Netonnet. Erbjudandet kommer efter att Waldir fått budplikt på Netonnet efter de nått ett ägande om 30,2 procent. Budplikten slogs fast den 27 december då Waldir köpte ytterligare 130 tusen aktier i bolaget och ökade sin andel från 28 till 30,2 procent. Gränsen för budplikt går vid 30 procent.

Waldirs erbjudande värderar Netonnet till omkring 245 miljoner kronor och budets värde ligger på 171 miljoner kronor. Budet på 40,50 kronor per aktie motsvarar det pris Waldir fick när de ökade sitt innehav. Den senast betalda aktiekursen i Netonnet på torsdagen var dock 46,10 kronor. Waldirs bud understiger alltså denna.

Annons

Vad vi förstår är detta bud lite av en formalitet men det behöver inte betyda att det inte leder till något. Det är intressant då tidningar och experter den senaste tiden har diskuterat sammanslagningar och konsolidering på elektronikmarknaden. Kanske är detta första steget?

Källa (dagenshandel)
Källa (privataaffarer)
Källa (pressmeddelande)

Annons