Signerat-grundare lanserar ny designbutik på nätet

Maria Richardsson som driver Sveriges största designmarknad på nätet, Signerat.se, meddelade i februari att hon hade ett nytt projekt på gång. Detta projekt hade fått namnet Nordic Design Collective (NDC) och skulle, vad vi förstod, bjuda på en lite mer uppstramad variant av Signerat. Maria startade Signerat 2008, tillsammans med Anna Tiles, och det är en e-handel där man finner alster ifrån hundratals olika formgivare, stora som små.

I dag öppnades portarna till Nordic Design Collective och produkter ifrån de 39 formgivare som är med ifrån start. Vad vi vill veta är dock skillnaden mellan NDC och Signerat och vad planen är med de olika sidorna. Faktum är att sidorna inte är helt olika varandra. Vi ställde därför frågorna till Maria:

Annons

Hur skiljer sig NDC ifrån Signerat?

Skillnaden mellan Signerat och NDC ligger framförallt i sortimentet. Redan tidigt upptäckte vi på Signerat att det finns två kategorier av formgivare som har behov av en sådan här marknadsplats - hobbyhantverkare och designföretagare. De har både väldigt olika förutsättningar när det kommer till volymer, kvalitet, prissättning, kommunikation, mm. Genom att erbjuda två olika marknadsplatser får båda grupperna bättre förutsättningar för att exponera sina produkter och sälja bättre.

Vad är framtidsplanerna för Signerat och NDC?

Signerat kommer att finnas kvar på samma sätt som idag, men med en tydligare profil av handtillverkade produkter. För Nordic Design Collective är det expansion som gäller, först ut i Norden och sedan vidare. Men först ska vi se till att det fungerar bra här i Sverige och med lanseringen idag har vi tagit första steget.

Nordic Design Collective verkar helt enkelt vara Signerat för professionella designers och en plattform för att lyfta skandinavisk design utanför Sveriges gränser. Vi önskar Maria och alla formgivare som är med på tåget ett stort lycka till. Ni finner Signerat här och nyöppnade NDC kommer ni till genom denna länk.

 

Källa: press

Annons
Annons