SiteSmart växlar upp och accelererar

Sedan 20 april i år ingår SiteSmart som ett fristående bolag i PrimeQ-koncernen. SiteSmart är i en expansiv utvecklingsfas där samgåendet bland annat medför tillgång till utökade resurser och kompetens.

Att SiteSmart nu är en del av en organisation som omsätter 140 mkr medför ekonomiska möjligheter för både planenlig och utökad expansionstakt. Tillförda ekonomiska muskler skapar trygghet och märkbart ökat förtroende även bland större aktörer inom e-handeln. Aktörer som sett styrkorna i systemet men som tidigare tvekat i beslutet att byta till SiteSmarts plattform på grund av faktorer som bolagets storlek och tillväxttakt visar återupptaget intresse. Samgåendet med PrimeQ medför i det avseendet en förändring som redan märks i orderböcker och antal offertförfrågningar.

Som IT-företag med smarta digitala lösningar över nätet har SiteSmart varit verksamt sedan mitten av 1990-talet. Den kundbas och erfarenhet som SiteSmart med framgång byggt upp under 20 år av intensivt utvecklingsarbete av den egna e-handelsplattformen består med några undantag av små och medelstora företag. Nu knackar även andra e-handlare på dörren tillsammans med branscher och organisationer som tidigare varit svåra att nå.

Vi är väldigt glada över samarbetet med PrimeQ. Det här är bra för våra kunder, befintliga som nya. Vi har fått muskler att utveckla och stärka vår organisation och möter nu e-handlare som är beredda att växa och ta steget mot nästa nivå e-handel. Att vi dessutom får tillgång till ytterligare resurser gällande både marknadsföring och strategiska samarbeten är väldigt spännande, säger Pelle Andersson, VD PrimeQ SiteSmart AB.

E-coaching för fler och bättre affärer

Plattformens struktur och flexibilitet ökar möjligheterna att lotsa e-handlarens kunder effektivt, allt för en smartare onlineförsäljning. Med ett byte från en "boxad" e-handelsplattform till SiteSmart och med den kunskap SiteSmart tillför, ökar den genomsnittliga kunden sin försäljning med över 50% i snitt. E-coaching kallar SiteSmart den kunskapsöverföring och rådgivning som ingår i varje systemleverans.

Marcus Ståhl som tidigare haft roller som IT- & marknadschef på Vinguiden, går in som ny utvecklingsansvarig med ansvar för plattform, integrationer och partnerskap.

Att gå in som utvecklingsansvarig för e-handelsplattformen som har en lång och gedigen historia av att ligga i framkant är ett riktigt spännande uppdrag. Vi har flera projekt och rekryteringar på gång för att säkerställa att vi precis som nu, även i framtiden kan tillhandahålla en e-handelsplattform i världsklass. En ny version av e-handelsplattformen kommer att lanseras i början av nästa år med mycket spännande uppdateringar och redan nu i höst så kommer vi lansera vårt nya PIM-system, säger Marcus Ståhl, vice VD & Utvecklingschef PrimeQ SiteSmart AB.

Ett e-handelssystem som kompletterar PrimeQs erbjudande

PrimeQ erbjuder tjänster inom IT, Telefoni och SMS-tjänster, Affärssystem och BI samt Ekonomi- och Lönetjänster. En integration mellan utvalda delar av tjänsteutbudet med SiteSmart e-handel bidrar till en naturlig förädling och ett konkurrenskraftigt komplement av PrimeQs tjänster. Som ett resultat av förvärvet av SiteSmart har redan flera nya samarbeten påbörjats och kommer att presenteras inom kort.

Fler medarbetare sökes

För att nå företagets kraftigt reviderade expansionsplan söker nu SiteSmart fler medarbetare till kontoren i Motala och Stockholm. De söker bland annat specialister inom SEO, webbutveckling och designer med inriktning på just e-handel. Exempel på kunder som valt SiteSmart som partner för sin e-handel är Klockmaster, Nathalie Schuterman, hjartstartarspecialisten.se samt upplevstore.se

Vad skulle ett byte till SiteSmart innebära för dig?

Klicka här för att räkna på vad ett byte till SiteSmart skulle kunna innebära för dig.