Sju saker som kunder kan kräva – redan inom ett par år

Vill ni ligga i framkant med era betallösningar? Då bör ni snegla mot den här tekniken – som allt fler e-handelskunder kommer att efterfråga de kommande åren.

I rapporten Payments 2025 har fintechbolaget FIS Global – som bland annat ligger bakom betaltjänsten Worldpay – gjort en spaning kring framtidens betallösningar.

Slutsatsen i rapporten blir att bolagen nu mer än någonsin måste hänga med i teknikutvecklingen – eller riskera att tappa kunder.

”Kundernas betalningspreferenser utvecklas idag i en otrolig takt och oavsett vilken bransch man är verksam i så måste företagen utnyttja de nya möjligheterna istället för att bli skrämda av dem”, säger Fredrik Neumann, Country Manager och VP Sales på FIS Global.

Vad är det då för teknik som bolagen bör anamma, eller åtminstone vara medvetna om? Här är några exempel:

  • Sömlös shopping i butik

Kunden går in, väljer varorna den vill ha, och går ut igen utan att passera en kassa. Det görs möjligt tack vare tekniklösningar som känner av vilka varor kunden plockar på sig, och som sedan drar summan via en förvald betallösning.

  • Biometrisk verifiering

Låter kunden betala snabbt och smidigt, genom att identifiera personen via fingeravtryck eller retinascanner.

  • Bilintegration, så kallad “v-commerce”

Handla utan att ens kliva ur fordonet. Verkstäder, snabbmatskedjor och byggvaruhus kan gynnas av sömlös betalning som låter kunden köra in och ut utan behov av en kassa.

  • Röstaktivering vid shopping

Att identifiera sig via rösten vid betalning kommer att bli allt mer populärt i takt med att röstaktiverade enheter och röstassistenter blir mer avancerade.

  • Cryptovalutornas genombrott

Kunderna har fått upp ögonen för hur cryptovalutor och andra digitala bankvalutor kan tillföra i handeln. Här måste företagen hänga med i utvecklingen och möjligtvis implementera crypto i sina system.

  • Shoppa i virtuella världar

Allt fler handlare använder sig av virtual reality (VR) och augmented reality (AR) för att ge kunderna en känsla av produkten utan att vara på plats. Inom en snar framtid kanske vi alla shoppar, interagerar och samarbetar i virtuella världar.

  • Drönare som löser leveranserna

Less på att gå och handla? Inom en snar framtid kanske din promenad till matbutiken bli överflödig, när automatiserade drönare levererar dina varor till dörren.

Läs rapporten Payments 2025 och lär dig mer om FIS Globals betallösningar här!