Skala upp din e-handel med flexibelt lager

Ett skalbart lagerutrymme – utan bindningstid. Genom att hyra self storage-förråd kan din e-handel växa och utvecklas utan att du behöver skriva på långa hyreskontrakt, ordna med bevakning eller vara på plats för att ta emot dina leveranser.

Allt fler företag och entreprenörer inser fördelarna med så kallade self storage-lösningar. Idag kan du snabbt och enkelt boka ett förråd på nätet, och närsomhelst anpassa storleken om det skulle behövas.

Ett företag som växer snabbt på den svenska self storage-marknaden är 24Storage, som grundades 2015. Med 11 500 förråd fördelade på 25 anläggningar runt om i landet har de blivit ett attraktivt alternativ för små och medelstora e-handlare som söker lager för att växa sin verksamhet.

Läs mer om 24Storage olika företagslösningar

Som nystartad eller växande e-handel har man ofta utmaningar med att få den egna tiden att räcka till och svårt att ta risker som längre hyreskontrakt för stora lager ofta innebär. Våra flexibla hyreskontrakt utan bindningstid och med möjlighet att både skala upp och ner i storlek på yta har gjort oss till ett attraktivt val för mindre e-handlare som växer. Eftersom vi har godsmottagning så kan de dessutom beställa sina varor direkt till förråden och på så sätt spara tid, säger Gabriel Bergqvist, Head of Brand & Business Development på 24Storage.

Effektivare arbetsdag

Gabriel berättar om kunder som flera gånger i veckan nyttjar godsmottagningen för varuleveranser, och ser det om en nyckel i att få verksamheten att gå runt.

– Funktionen med en digital godsmottagning på distans blir ofta en attraktiv tjänst för små och medelstora företag som har utmaningar med att man kanske inte har så många anställda, om ens någon förutom grundaren själv. Vad man spenderar sin tid på blir avgörande, helst på webbutveckling, inköp och kundpackning. Det sista man vill göra är att sitta i trafiken eller vänta på leveranser på ett lager.

– Även fältsäljare på större retail-bolag och e-handelsföretag nyttjar self storage-förråd frekvent. De slipper då att förvara varor och utrustning i bilen under natten, vilket alltid utgör en säkerhetsrisk med potentiellt kostsamma konsekvenser. Att snabbt kunna starta arbetsdagen från ett lokalt lager nära hemmet är även en tidsbesparande tillgång. På våra kameraövervakade anläggningar kan du ha ditt säljmaterial eller dina varor i tryggt förvar, fortsätter Gabriel Bergqvist.

Slipper binda upp sig

Han påpekar även den stora fördelen med att slippa binda upp sig i långa hyreskontrakt.

Säg att du är en småföretagare som behöver ett förråd eller lager på 20-30 kvadratmeter. Då behöver du traditionellt sett först hitta ett lämpligt läge och storlek, samt sedan binda upp dig i ofta flera år långa kontrakt. Hos oss kan du istället hyra på löpande kontrakt med bara 15 dagars uppsägningstid, och du kan närsomhelst både byta storlek och anläggning om ditt företag får nya behov. Du slipper binda upp kapital, vilket gör att företaget blir effektivare och mer flexibelt.

– Vi vill verkligen att det ska vara superenkelt att hyra förråd hos oss. Du ska inte behöva åka ut till en anläggning och skriva på papper, eller känna dig låst till varken storlek eller plats, avslutar Gabriel Bergqvist.

Läs mer om hur 24Storage kan hjälpa just ditt bolag