Skånska Byggvaror öppnar showrooms hos Plantagen

Skånska Byggvaror satsar vidare på sitt nyutvecklade koncept och öppnar showrooms i Plantagens butiker i Stockholm och Göteborg. De två inspirationsbutikerna ska göra det enklare för kunder att ta del av e-handelsföretagets sortiment inom exempelvis uterum, växthus och trädgårdsbyggnader.

I slutet av förra året berättade Skånska Byggvaror om hur man öppnat ett showroom i norska Kristiansand. Samtidigt flaggade man för att något liknande var på gång i Sverige och som en del i företagets strategiska expansion 2014, har man nu ingått ett samarbete med Plantagen.

17 mars öppnar Skånska Byggvaror showrooms i Plantagens butiker i Tagene Göteborg och i Barkarby i Stockholm. Det rör sig om två inspirationsbutiker på vardera 500 kvadratmeter där kunder kan ta del av e-handelsföretagets sortiment inom exempelvis uterum, växthus och trädgårdsbyggnader.

Annons

I butikerna kan kunderna se, känna och klämma på produkterna och beställa dem via Skånska Byggvarors personal eller i terminaler. Varorna leveras sedan kostnadsfritt hem till kunderna.

– Vi har hittat en mycket bra partner i Plantagen eftersom vi båda fokuserar på att skapa trivsel i hem och trädgård och våra sortiment komplettera varandra. Våra showroom kommer, tillsammans med Plantagens erbjudanden, att skapa ett inspirerande besök i deras butiker, samtidigt som vi gör våra produkter mer tillgängliga mot rätt målgrupper. Efter de första två butikerna hoppas vi kunna etablera fler showrooms i samarbete med Plantagen, säger Anders Johansson Eickhoff, 
VD Skånska Byggvaror.

Planer på att utveckla samarbetet

Att byggföretag satsar på samarbeten och multikanal är inget nytt. Konkurrenten Bygghemma ingick i början av 2012 ett samarbete med butikskedjan XL-Bygg för att skapa ett stort multikanalsprojekt där e-handel skulle komplettera butikerna.

Och även om samarbetet skiljer sig åt något är grundtanken densamma, att göra det enklare för kunderna att ta del av Skånska Byggvarors sortiment. Något som man troligtvis kommer att göra med tanke på de 800 000 som besöker Tagene och Barkaby varje år.

Plantagen är en av Nordens största trädgårdskedjor med drygt 105 butiker i Sverige, Norge, Finland, Irland. Bara i Sverige har man 41 butiker från Umeå i norr till Malmö i söder. 

– Skånska Byggvaror är en mycket spännande partner för Plantagen, med ett utbud som kompletterar vårt starka erbjudande med växter och växtrelaterade produkter på ett bra och naturligt sätt. Vi ser med tillförsikt fram emot att utveckla och fördjupa samarbetet över tid, säger Erik Angervall, VD Plantagen Sverige.

Källa: Press

Annons
Annons