Skåputmanaren värvar toppchef – från Postnord

"Vi behöver växla upp takten ytterligare".

Iboxen, som vill erövra Sverige med sitt leverantörsoberoende paketskåpsnätverk, har rekryterat en ny operativ chef. Det är Carl-Anders Keller som får förtroendet och han hämtas direkt från en av de största konkurrenterna, Postnord. Där har han varit försäljningsdirektör. Men han har även erfarenhet från DHL Freight Sverige i samma roll.

För att klara den ökande volymen av paket och för att effekten på samhället även framgent ska vara positiv behövs investeringar i ny och förbättrad infrastruktur av leveransboxar. Det ska bli fantastiskt kul att tillsammans med mina nya kollegor på Iboxen, handlare, kommuner, fastighetsägare och logistikbranschen bidra till en mer hållbar logistikkedja, säger Carl-Anders Keller i ett pressmeddelande.

Annons

Han tillträder sin nya tjänst den 18 oktober och har en diger utmaning framför sig. Konkurrensen om att få ut sina skåp har hårdnat rejält bland logistikaktörerna. Men än så länge finns det gott om plats då e-handelsmarknaden ständigt växer.

Iboxen är idag den enda oberoende aktör som inte konkurrerar med egna leveranser utan enbart bygger ut, förvaltar och utvecklar en rikstäckande infrastruktur av leveransboxar. År 2026 ska alla svenska hushåll ha en leveransbox nära sin bostad eller där de dagligen passerar. Vi behöver växla upp takten ytterligare och jag ser fram emot att göra det tillsammans med Calle och resten av teamet, säger Tim Jörnsen, vd på Iboxen.

Annons