Klart: Skincity får ny vd – han tar över jobbet

"Har djup förståelse för hållbar utveckling och tillväxt".

Skincitys grundare Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman har tagit sitt bolag till att omsätta flera hundra miljoner kronor. Häromåret valde de att sälja majoriteten av sitt bolag till Axel Johnson, och nu har det blivit dags för nästa steg på deras resa med bolaget.

LÄS ÄVEN: Skincity-grundarna säljer - tar in ny majoritetsägare

Annons

I dag meddelar nämligen hudvårdsföretaget att Mikael Kjellman lämnar över rollen som vd till Stefan Fragner, som närmast kommer från motsvarande jobb på Happy Socks. Fragner har arbetat för Happy Socks sedan 2012 och tidigare haft roller som e-handelschef och COO.

Stefan har framgångsrikt visat att han har djup förståelse för hållbar utveckling och tillväxt, inte minst under sin tid som vd för Happy Socks, där han vuxit bolagets omsättning i en imponerande takt med god lönsamhet. Vi ser mycket fram emot att få ta del av Stefans erfarenheter av att utveckla snabbväxande bolag i en digital och internationell kontext, säger Jacob Wall, styrelseordförande Skincity, i ett pressmeddelande.

"Går in i nästa tillväxtfas"

Mikael Kjellman kommer nu att ta en strategisk roll i Skincity, som för närvarande omsätter 400 miljoner kronor. Bolaget är verksamt i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Vi är mycket glada över att kunna presentera Stefan Fragner som ny vd för bolaget när vi nu går in i nästa tillväxtfas. Vi har lagt en solid grund där vi etablerat Skincity på fyra marknader, och ser stora möjligheter att växa på alla dessa – särskilt vår EMV-portfölj med Skincity som koncept. Jag kommer fortsatt vara aktiv i bolaget och stötta Stefan i detta arbete, säger Mikael Kjellman.

Stefan Fragner tillträder sin nya tjänst den 20 januari 2020.

Jag är otroligt glad över att bli en del av det fantastiska Skincity-teamet. För mig har Skincity alltid varit bäst i klassen på konceptuell e-handel och jag är otroligt imponerad över vad Mikael och Annica, tillsammans med sitt team, uppnått på en väldigt kort tid. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att starta nästa kapitel för Skincity, säger han.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!