Skincity om nya lagret: ”Kommer att se över automatiseringar”

"En betydande investering".

Skincity har haft en stark tillväxt de senaste åren, men till skillnad från många andra snabbväxande e-handlare har företaget ännu inte aviserat någon satsning på ett nytt lager. Men i dag hände det. I eftermiddags meddelade företaget att de ska flytta till nya lokaler i början av nästa sommar. I samma veva dubblas företagets lageryta till cirka 6 500 kvadratmeter.

LÄS ÄVEN: Dubblar lagerytan - här hamnar Skincitys nya logistikcenter

Annons

Något som möjliggör både tillväxt och effektivisering, menar Skincity.

Vi säkrar vår kapacitet för att kunna fortsätta att växa med bibehållen kvalitet, säger Daniel Higgins, Supply Chain Manager på Skincity, till Ehandel.

Han berättar att flytten inte kommer att märkas av ut mot kunderna, men att det beräknas göra stor skillnad för Skincitys interna processer.

Kommer ni att satsa på automatisering på det nya lagret? På vilket sätt i så fall?

Ja, vi kommer initialt att investera i ett sorteringsband och kommer även att fortsätta se över vilka möjliga automatiseringar vi kan implementera under kommande år.

Det nya lagret ligger i Rosersberg, vilket innebär att företaget kommer att - åtminstone delvis - flytta från Täby.

För oss innebär Rosersberg bättre logistikmöjligheter då vi har möjlighet att utforma vårt eget lager från grunden. Vi har också närheten till E4:an som ger oss förbättrade ledtider mot våra speditörer och således kunder, men vi kommer alltid att ha Täby varmt om hjärtat och här sitter ju fortsatt våra kollegor på de andra avdelningarna på huvudkontoret.

Hur stor investering är detta för Skincitys del?

Annons

Det är naturligtvis en betydande investering att låta bygga ett lager anpassat för våra framtida behov, men det är också en möjliggörare för fortsatt skalbarhet och expansion.

När Skincity tidigare i dag gick ut med nyheten om sitt nya lager, passade företaget också på att torgföra att de var på jakt efter en ny hyresgäst. Inledningsvis kommer Skincity inte att ha användning för hela sin nya lageryta så ambitionen är hitta någon att dela med. Bransch eller typ av företag spelar ingen roll - alla ansökningar är välkomna.

För hur lång tid kan det företaget hyra in sig?

Det är för tidigt att säga, men med fördel en e-handlare som har ett behov för ett eller ett par år. Med det sagt har vi en flexibel approach och det är viktigare att det är rätt personer än att det är en specifik bransch som bolaget är verksamt inom, avslutar Daniel Higgins.

Annons