Skincitys stora flytt är över: “Det var lite svettigt”

"Årets varmaste dag".

I augusti förra året så meddelade Skincity att det var dags att dubbla lagerytan. Man skulle flytta lagret från Täby till Rosersberg.

LÄS ÄVEN: Dubblar lagerytan – här hamnar Skincitys nya logistikcenter

Annons

Vi säkrar vår kapacitet för att kunna fortsätta att växa med bibehållen kvalitet, sade Daniel Higgins, Supply Chain Manager på Skincity, till Ehandel.

Och nu är det klart, meddelar e-handlaren. Skincitys Sofie Jacobson, Head of Supply Chain, berättar dock om ett svettigt dygn.

Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70 000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt.

Det var lite svettigt, men det gick! Det är vid tillfällen som dessa man märker vilket härligt team vi har, där alla hjälps åt och alla jobbar mot samma mål - alltid med kunden i fokus!

Det nya lagret blev totalt 4284 kvadratmeter stort, då resterande del av byggnaden hyrs ut till ett annat bolag. Som Ehandel tidigare rapporterat så innebär det nya lagret även en del automation och man behöver nu inte längre sortera manuellt.

Med det nya automatiserade sorteringsbandet använder man sig i stället av "first-in-first-out-principen" vilket ger kortare ledtider som följd och även är ett mer rättvist plocksystem från ett kundperspektiv, skriver företaget.

Totalt beräknas effektiviteten på avdelningen ha ökat med 100 procent.

Annons
Annons