Skobutiken som inte följer i andras fotspår

Skokoncernen NilsonGroup, som står bakom bland annat DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten och Ecco-butikerna, har lanserat en egen e-handel. Det är en gemensam nätbutik för de fysiska butiker vi precis nämnde. Nätbutiken går under namnet Put Feet First och följer inte andra skobutiker på nätet.

NilsonGroup stoltserar med "Tusentals skor - En kassa" och under varje sko i butiken ser man varifrån den kommer utav de fyra butikerna. Ingela Larsson, vd på NilsonGroup, är mycket laddad inför denna lansering:

– Det är väldigt spännande för oss på NilsonGroup att lansera vår nya e-handelsplattform. Där tar vi ett nytt grepp och erbjuder kunden hela sortimentet från våra olika koncept under samlingsnamnet Put Feet First. Med detta vill vi erbjuda våra kunder inspiration, hög tillgänglighet, en effektiv shoppinglösning och ett stort urval, säger Ingela.

Annons

NilsonGroup ska ha jobbat mycket med att göra det enkelt för kunderna att hitta rätt sko:

– Med den nya e-handelsplattformen vill vi, genom att visa upp hela vårt sortiment och med förbättrad filtrering, underlätta för kunden att hitta rätt produkt. Det är även ett första steg i vår multikanalstrategi, där vi vill integrera vår e-handel med våra fysiska butiker på ett bättre sätt, säger Anders Henricson, E-handel- och kundklubbschef NilsonGroup.

Ingen fri frakt eller fria returer

Den nya nätbutiken är stilren och luftig men bjuder på inloggning i kassan och enligt deras villkor 39 kronor i fraktavgift, vilket är lite ovanligt i skobranschen på nätet. Det kostar även 39 kronor att använda retursedeln, men rekommendationen är att byta skorna i butik för att slippa denna kostnad.

Vi tror av att NilsonGroup kan få det svårt att konkurrera med de etablerade aktörerna på nätet som alla erbjuder fri frakt och fria returer.

Den fullständiga Put Feet First, med alla butiker, lanseras först i Sverige men konceptet skall ta sig över till Norge och Finland. Ni finner den nya nätbutiken Put Feet First här.

Källa: press

Annons
Annons