Skokedja tappade 250 miljoner på tio år – räddas av miljardären

Tar över som ensam ägare.

Via sitt modeföretag Bestseller, som omfattar varumärken som Only, Jack&Jones och Veromoda, och sitt engagemang i bland annat nätmatbutiken Nemlig.com har Anders Holch Povlsen etablerat sig som en av toppaktörerna när det kommer till dansk och nordisk e-handel. Nu är han även ensam ägare av skovarumärket Bianco, rapporterar Finans.dk.

Det har han i och för sig även varit tidigare, men i samband med att den nuvarande vd:n Jens Schøtt kom in i bilden för elva månader sedan fick han en minoritetsandel av bolaget. Nu är Holch Povlsen åter ensam ägare även om Schøtt fortsätter som vd.

Annons

Backade för nionde året i rad

Bianco har i dagsläget cirka hundra butiker fördelade mellan Danmark, Sverige, Norge, och Tyskland och säljer även via e-handel till en rad marknader. Antalet kan låta högt, men är betydligt lägre än de 180 butiker som Bianco ska ha haft när kedjan gick som bäst.

Enligt Finans.dk tappade företaget 38 miljoner i omsättning bara under det senaste verksamhetsåret, som då var det nionde året i rad som företaget backade. Totalt sett ska omsättningen ha backat med 250 miljoner på tio år, och Anders Holch Povlsen har vid mer än ett tillfälle fått skjuta till pengar.

Bianco grundades 1987 av en René Piper Laursen som inte längre är en del av verksamheten. Anders Holch Povlsen kom in i bolaget år 2016.

Annons