Skönhetsbutik fortsätter att expandera utomlands

Skönhetsbutiken Bangerhead fortsätter sin nordiska expansion och i dagarna lanseras deras finska nätbutik fullt ut. Samtidigt säger man sig nått en milstolpe och skickat ut paket till över 250 000 kunder.

Bangerhead lanserades i Sverige i slutet av 2008 och sedan dess har man bland annat hunnit med att lansera en norsk e-handel och köpa upp hårvårdsbutiken ForHair.se. Nu fortsätter man sin nordiska expansion genom att även lansera en finsk nätbutik, Bangerhead.fi.

Verksamheten i Finland använder samma infrastruktur och lager i Stockholm, men har lokala returadresser och lokal kundservice. Redan i början av april gjordes en mjuklansering men den 25 maj slår man upp portarna officiellt.

Annons

– E-handeln i Finland växer väldigt snabbt och vi tror och hoppas att Bangerhead kommer att bli en ledande aktör även i Finland. Under testfasen som varit så har intresset varit så stort att vi redan vid lansering har ordentliga dagliga orderflöden, vilket är över all förväntan, säger Satu Kangasniemi, siteansvarig på Bangerhead.fi.

Ny milstolpe

Bangerhead erbjuder idag över 12 000 skönhetsprodukter från fler än 350 kända varumärken och man har vuxit kraftigt under senare år. I höstas lanserade man även ett eget hårvårdsmärke och lanserade en ny sajt. Man säger sig nu också ha skickat ut paket till fler än en kvarts miljon kunder.

– Vi är väldigt stolta över att nå milstolpen att ha skickat ut paket till över en kvarts miljon kunder. Kunderna uppskattar vårt stora sortiment, låga priser och snabba leveranser, säger Per Sköld, VD för Bangerhead.

Källa: Press

Annons