Ny konkurrens: Norsk skönhetsjätte tar klivet in i Sverige

"Gasellföretag" fyra år i rad.

Den norska nätbutiken Makeup Mekka har lanserat en svensk sajt, som återfinns på Makeupmekka.se. Företaget har enligt sin egen hemsida över 200 000 kunder och räknar sig som ett av de största e-handelsföretagen inom smink i Norge.

Företaget säljer endast sitt eget varumärke, som har samma namn som företaget. Det finns i dag inga externa återförsäljare så den som vill ha företagets produkter är hänvisade till att beställa direkt från bolagets sajt.

Annons

"En stark organisation"

Ambitionen är att ha ett brett utbud till hög kvalitet, men samtidigt hålla sig med priser som inte "bränner hål i plånboken". Det framgår i ett pressmeddelande om den svenska lanseringen.

Makeup Mekka har en stark organisation för trendspaning, och deras effektiva produktionscykel gör det möjligt att frekvent förnya sortimentet och bibehålla relevans, heter det i pressmeddelandet.

Makeup Mekkas produkter uppges vara helt veganska och ska inte ha testats på djur. Företaget grundades 2009 och har i dag 20 anställda medarbetare. Makeup Mekka har utsetts till gasellföretag av den norska tidningen Dagens Næringsliv fyra år i rad. Det är en utmärkelse som delas ut till företag som bland annat haft en särskilt stark tillväxt.

Annons