Skönhetskedja köper upp konkurrent på nätet

Parelle Cosmetics som i höstas lanserade sin nätbutik satsar vidare online. Unity Beauty Group som sedan 2012 äger Parelle köper upp skönhetsbutiken Eleven.se. Med det nya tillskottet vill man stärka sin position som Nordens utmanare inom skönhet.

Parelle som har ett 20-tal medlemsägda butiker och salonger i Sverige ska vara ett av landets största kedjor för skönhetsbehandlingar. I slutet av 2012 tog man även steget ut på nätet och lanserade sin första e-handel med målet att bli marknadsledande på nätet inom skönhet.

Sedan 2012 ägs Parelle Cosmetics av, Unity Beauty Group, som nu även köper upp skönhetsbutiken Eleven.se. Med förvärvet av Eleven.se hoppas man stärka sin position ytterligare.

Annons

– Eleven.se är ett mycket välskött bolag med en stark kundbas, och ett fantastiskt tillskott för oss. Vi ser fram emot att få in absolut toppkompetens inom e-handel i vår ledningsgrupp för att stärka vår onlinesatsning ytterligare, säger Susanne Najafi, VD Unity Beauty Group.

Säljare blir delägare

Eleven.se omsätter cirka 80 miljoner kronor och har drygt 800 varumärken inom kosmetika och parfym. När Unity Beauty Group nu förvärvar alla aktier i bolaget blir man ett systerföretag till Parelle Cosmetics.

Säljarna Michael Gegerfelt och Mikael Simonsson kommer att gå in operativt i ledningsgruppen i Unity Beauty Group, och blir även delägare vid sidan av de tidigare ägarna eEquity, och bolagets grundare Susanne Najafi och Alexis Priftis. 

– Vi ser en stark match mellan bolagen och tror att vi tillsammans kommer att kunna förverkliga vår vision om att skapa en ny typ av kvalitativ shoppingupplevelse online och offline för kunder i hela Norden, säger Michael Gegerfelt.

Källa: Press

Annons